Home

Ontdek de splinternieuwe Corsa.Zesde generatie onderworpen aan zwaar testprogramma.

Opel Corsa

De nieuwe Corsa is bijna klaar voor zijn verkoopstart deze zomer. Het model is ontwikkeld met behulp van de nieuwste technologieën en ondergaat op dit moment zware testen in Duitsland en het Zweedse Lapland. Ingenieurs van Opel zijn afgelopen januari naar de poolcirkel afgereisd om onderstel, motoren, elektronische systemen en verlichten aan de laatste testen te onderwerpen. Al rijdend op bevroren meren en besneeuwde moet ook de nieuwe Corsa bij -30° Celsius presteren. Tegelijkertijd ondergaan pre-productieversies van de nieuwe Corsa elektromagnetische proeven en rijtesten in Duitsland.

Opel Corsa

10% lichter

Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Corsa is er veel aandacht besteed aan het verhogen van de efficiëntie. Het nieuwe model is lichter dan zijn voorganger, waardoor hij minder brandstof verbruikt en meer rijplezier biedt. Dankzij de toepassing van innovatieve technologieën is hij 10% lichter dan zijn voorganger. Verder wordt het model voor het eerst leverbaar met een volledig elektrische aandrijflijn. Net als de voorgaande vijf generaties combineert de Corsa dynamiek en sportiviteit met comfort. Een succesvol recept wat al leidde tot meer dan 13,5 miljoen verkochte exemplaren.

Opel Corsa

Testen bij -30° Celsius

Op een speciaal aangelegd testparcours op veertig kilometer van de poolcirkel perfectioneerden experts de elektronica van ABS, tractiecontrole en stabiliteitssystemen. Bij temperaturen van -30° Celsius zochten zij de perfecte balans tussen rijplezier en veiligheid. Dankzij de innovatieve adaptieve IntelliLux LED-technologie was ook mogelijk om tijdens de lange poolnachten testen uit te voeren. De vooruitstrevende verlichting debuteerde op de Astra en is nu voor het eerst leverbaar op de Corsa. De verlichting past zich continu aan op de verkeerssituatie en omgeving. Daarbij wordt de kans op verblinding geminimaliseerd, terwijl de bestuurder goed zicht heeft in het donker.

Opel Corsa

Getest met water en elektriciteit

Tegelijkertijd werden er in Duitsland hogesnelheidstesten op de Autobahn uitgevoerd. Bij snelheden boven de 140 km/u werd de stabiliteit, rembalans en onafhankelijke stuurbekrachtiging gefinetuned. Verder mocht de Corsa zich bewijzen in een 25 centimeter diepe waterbak en een speciale elektromagnetische stralingskamer. In beide gevallen moest de technologie optimaal beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. De nieuwe Opel Corsa wist de testen glansrijk te doorstaan en is klaar om vanaf deze zomer het succes voort te zetten.

Opel Corsa

Opel Corsa

Opel Corsa

Opel Corsa

Opel Corsa

Opel Corsa