Home

120 jaar Opel in vier video’sVideo’s brengen rijke Opel-historie tot leven

Opel 120 jaar

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Opel in 2019 120 jaar bestaat. We kunnen eindeloos vertellen over de hoogtepunten uit de geschiedenis, maar we maken het je makkelijk. Met deze vier video’s ken je binnen no-time alle hoogtepunten van Opel.

Modellen uit de collectie van Opel

De Kadett, Manta, Ascona, het zijn modellen die nog steeds bij liefhebbers tot de verbeelding spreken. Of wat dacht je van zo’n stoere Opel Diplomat met V8-motor? Ze staan allemaal te pronken bij Opel Classic in Rüsselsheim. Een plek waar je als autoliefhebber uren kunt rondstruinen.

Opel 120 jaar

Rijden, driften en burnouts

Kom je tijd tekort? Dan biedt Opel een mooie oplossing. In vier video's van enkele minuten wordt de complete historie van Opel uit de doeken gedaan. Van de eerste Lutzmann uit 1899 tot aan de nieuwste Insignia, allemaal komen ze aan bod. Het draait in de vier video’s om efficiëntie, dynamiek en rijgedrag. Verwacht dan ook geen ellenlange verhalen van iemand die op een stoel zit en over auto’s praat. Nee, in deze video’s draait het om actie. Ooit een Kadett Rallye door een fabriekshal zien driften? Of een Opel Astra DTM-raceauto burnouts op de parkeerplaats zien doen?

Opel 120 jaar

Dertig auto’s

In totaal maken dertig modellen van Opel hun opwachting in de video's. Achter het stuur kruipen niet de eerste de beste bestuurders. Wat te denken van Opel Motorsport CEO Volker Strycek en de coureurs Jockel Winkelhock en Tiff Needell. Zij voelen de sportieve Opels uitgebreid aan de tand.

Opel 120 jaar

Opel Kwartet

Wil je thuis de Opel historie nog eens bekijken? Dat kan met het originele Opel Kwartet-kaartspel uit de Opel Collection. Daarin komen alle hoogtepunten uit de geschiedenis aan bod en geloof ons, dat zijn er heel wat! Kijk en geniet hieronder van de vier video's.

Opel: 120 jaar auto‘s in actie – the Short Cut!

Opel A-Z: 120 jaar auto's in actie!

Opel Top Trumps: "Quartett" with Petrol Heads

Opel Top Trumps: het iconische spel wordt werkelijkheid!