Skip To Content
Home

Hoe de nieuwe Opel Astra emoties losmaaktDuits design met emotie

Opel Astra emotioneel designMet zijn pure en gedurfde design wil de nieuwe Opel Astra hoge kwaliteit uitstralen. In ieder detail. De auto is ontworpen om emoties op te wekken en op het eerste gezicht een ‘must-have’-effect te creëren. Het doel was om van de nieuwe compacte middenklasser een echt designstatement te maken, zowel vanbinnen als vanbuiten.

Opel Astra emotioneel design

Harmonie en de juiste balans

“Duits design is voor mij een combinatie van eenvoud, puurheid en technische elementen”, zegt Ilka Höbermann. “Het valt niet mee om deze puurheid te behouden en vervolgens gedurfdheid toe te voegen. Het gaat eigenlijk altijd om de harmonie en de juiste balans.” Het resultaat is een geslaagde mix van pure en emotionele styling, waarmee de nieuwe Astra zich onderscheidt van de andere mainstreammodellen in de compacte middenklasse. “Het team ontwikkelde een superfris en modern geel dat een vleugje cachet en branie toevoegt aan de auto,” voegt de ontwerpster toe.

Opel Astra emotioneel design

Kijkje achter de schermen

Met een video op YouTube geeft Ilka Höbermann, kleur- en trimontwerpster bij Opel, een inkijkje in de ontwerpwereld van de nieuwe Astra. Het laat zien hoe de nieuwe Opel Astra dankzij een hoge mate van betrokkenheid, aandacht voor detail en de bereidheid om ‘out of the box’ te denken is uitgegroeid tot een designstatement van het merk. Ilka Höbermann legt uit waar de ontwerpers van Opel op gelet hebben en hoe ze de nieuwkomer zijn unieke ‘made in Germany’-design hebben gegeven.

Opel Astra emotioneel design

De Opel-mediapagina en de Opel Astra-playlist op YouTube bieden nog meer kijkjes achter de schermen tijdens het ontwikkelen van de nieuwe Astra. Daarnaast post Mark Adams, designbaas van Opel, zijn eigen persoonlijke indrukken op zijn Instagram-account @opelvauxhalldesign.

Opel Astra emotioneel design