Home

Uitgebreide opfrisser voor Opel AstraNieuwe motoren, meer uitrusting

Opel Astra facelift 2019

De huidige Opel Astra krijgt een uitgebreide opfrisser. En er is zoveel te melden dat je best even een rustige zitplek kunt opzoeken om al lezend te genieten van een kop koffie. Ready? Daar gaan we.

Opel Astra facelift 2019

Nieuwe motoren

Goed, waar te beginnen bij die vernieuwde Opel Astra? Laten we starten met de motoren. We rusten de Astra voortaan uit met nieuwe generatie benzine- en dieselmotoren die niet alleen zuiniger zijn, maar ook een lagere CO2-emissie hebben.

Opel Astra facelift 2019

Focus

“Bij de ontwikkeling van de nieuwe Astra focusten wij ons vooral op het verlagen van het brandstofverbruik en de uitstoot”, zegt Christian Müller, Managing Director Engineering. “Dankzij de nieuwe generatie motoren en transmissies is de CO2-emissie tot 19 procent gedaald. Daardoor dalen ook de gebruikskosten, wat een groot voordeel is voor onze klanten. De nieuwe Opel Astra behoort tot de top van het segment.”

Opel Astra facelift 2019

Benzinemotoren

Uit welke motoren kun je dan kiezen? Hieronder even het overzicht en de bijbehorende cijfers. Er is keuze uit een 1,2-liter turbobenzinemotor met 110 pk (81 kW), 130 pk (96 kW) en 145 pk (107 kW). Tot slot is er nog een 1,4-liter turbobenzinemotor met 145 pk (107 kW). Die laatste heeft een comfortabele CVT-automaat. De eerste drie 1,2-liter turbobenzinemotoren hebben allemaal een handgeschakelde zesbak.

Opel Astra facelift 2019

Dieselmotoren

Diesel kan natuurlijk ook. Opel introduceert een nieuwe 1,5-liter driecilinder dieselmotor met een vermogen van 105 pk (77 kW) óf 122 pk (90 kW). De versie met 105 pk heeft een handgeschakelde zesbak. De 1,5-liter met 122 pk heeft standaard een 6-traps handbak óf een fonkelnieuwe 9-traps automaat.

Opel Astra facelift 2019

Gewijzigde grille

Tot zover de motoren. Laten we nu eens kijken naar het design van de Astra. Heb jij de verschillen al gezien? Kijk maar eens naar de nieuwe grille met 3D-effect. Fraai toch? Bekijk ook vooral even de slimme IntelliLux LED Matrix-verlichting die verblinding van tegenliggers voorkomt. Op het gebied van technologie is er ook veel te melden. Denk aan adaptieve cruise control, automatische afstandsaanduiding tot de voorganger, botswaarschuwing met automatische noodremfunctie, verkeersbordenherkenning en rijstrookassistent. Tot slot is de Astra leverbaar met AGR-gecertificeerde ergonomische voorstoelen met ventilatie- en massagefunctie. Voor een auto in het C-segment nog altijd heel bijzonder.

Opel Astra facelift 2019

Infotainment

Verder is de digitale achteruitrijcamera – leverbaar in combinatie met infotainmentsysteem Multimedia Navi Pro – verbeterd. Het beeld heeft een hoger contrast, waardoor objecten ook in het donker nog duidelijker getoond worden. Multimedia Navi en Multimedia Navi Pro zijn voortaan geschikt voor Apple CarPlay en Android Auto. Het Multimedia Navi met 8-inch touchscreen ken je misschien wel uit de Insignia en heeft ook stemherkenning.

Opel Astra facelift 2019

Inductielader

Gemak dient de mens, daarom is de vernieuwde Astra ook voorzien van een inductielader om smartphones draadloos op te laden. En met een optioneel Bose high-end audiosysteem verander je de Astra in een rijdende concertzaal. Tot slot is de Astra voortaan ook leverbaar met een verwarmbare voorruit.

Opel Astra facelift 2019

Bestellen kan binnenkort!

Koffie op? Houd opel.nl dan goed in de gaten, want de vernieuwde Opel Astra en Astra Sports Tourer is binnenkort al te bestellen!