Home

Dit is hem! De nieuwe Opel ComboKorte en lange versies leverbaar

Opel Combo 2018

Ondernemend Nederland, dit is hem: de vijfde generatie Opel Combo. Zoals altijd is het een compacte, multifunctionele bestelauto. Maar met de nieuwe variant heeft de Combo meer in huis dan ooit.

Twee varianten

Meer value for money, lagere gebruikerskosten en handiger in het gebruik: de nieuwe Opel Combo maakt op diverse fronten grote stappen. Wat moet je weten over de nieuwe Opel Combo? Sowieso dat er twee varianten komen: een versie met een lengte van 4,40 meter (wielbasis van 2.785 mm) en een langere versie van 4,75 meter (wielbasis van 2.975 mm). In beide gevallen is er keuze uit twee of drie zitplaatsen.

Opel Combo 2018

Laadruimte

Het laadvermogen dan, ook niet onbelangrijk. De korte versie van de Opel Combo heeft een laadvermogen van maximaal 1.000 kg en een laadruimte van 3,3 m3. Daarin passen voorwerpen met een lengte van 1.871 mm. De 4,75 meter lange XL-variant heeft een laadruimte van 3,9 m3 waarin voorwerpen met een lengte tot 2.167 mm zijn te vervoeren. Zes bevestigingsogen in de vloer en optioneel nog vier halverwege de zijwanden zijn bedoeld om voorwerpen veilig op hun plaats te houden.

Europallet

Superhandig is het feit dat de ruimte tussen de wielkasten breed genoeg is voor een Europallet en ook de korte versie is lang genoeg voor twéé Europallets. De lage laadvloer – slechts 557 mm hoog – maakt het inladen van grote voorwerpen gemakkelijk. Lange voorwerpen, zoals planken, kunnen schuin worden vervoerd, waarbij ze dan door de optionele dakklep naar buiten steken.

Opel Combo 2018

Overbeladingsindicator

Gemak dient de mens, daarom introduceert Opel in de nieuwe Combo de overbeladingsindicator. Met één druk op de knop geeft het systeem, dat voorzien is van een sensor, aan of de nieuwe Combo niet is overbeladen. Een wit LED-signaal geeft aan als het gewicht de 80% van het toegelaten laadvermogen overschrijdt. Als het gewicht boven de limiet is, licht een oranje waarschuwingslampje met een uitroepteken op.

Opel Combo 2018

Permanent Rear View Camera

Manouvreren met een nieuwe Opel Combo is eenvoudiger dan ooit dankzij de optionele Permanent Rear View Camera. Parkeren was nog nooit zo eenvoudig. Een tweede camera in de buitenspiegel aan de rechterkant maakt de ‘dode hoek’ zichtbaar voor de bestuurder.

Flank Guard-systeem

Ook noemenswaardig: het Flank Guard-systeem, dat met input van sensors voorkomt dat de auto vervelende en kostbare beschadigingen oploopt tijdens het manoeuvreren in een kleine ruimte. Het systeem waarschuwt zodra de auto met de zijkant een obstakel als een muurtje, een pilaar of een ander voertuig dreigt te raken.

Opel Combo 2018

Vanaf september bestelbaar

Wil je de nieuwe Opel Combo van dichtbij bekijken? Hij debuteert op 19 september op de IAA voor bedrijfsauto’s in Hannover. Bestellen kan vanaf september. Informatie over de motoren maakt Opel later bekend.

 

Opel Combo 2018