Home

Perfect zicht rondom Opel ComboHandig: camerasysteem Surround Rear Vision

Opel Combo met Surround Rear Vision

Compact vanbuiten, maar bijzonder ruim vanbinnen. Dat is de nieuwe Opel Combo. Om het zicht rondom deze compacte bestelauto te optimaliseren leveren we hem optioneel met Opel Surround Rear Vision. Met dit systeem zijn dode hoeken verleden tijd.

Beter zicht

Opel Surround Rear Vision (leverbaar vanaf 399 euro) verbetert het zicht naar achter en in de zogenoemde dode hoek aan passagierszijde. Bij het naar rechts afslaan maakt Surround Rear Vision fietsers en voetgangers in de dode hoek zichtbaar voor de bestuurder. Daarmee is de dode hoek voorgoed verleden tijd.

Opel Combo met Surround Rear Vision

Twee camera’s

Het systeem bestaat uit twee camera’s die de zij- en achterkant van de Combo vanuit diverse hoeken tonen. Een camera boven de achterdeuren overziet tijdens achteruitrijden het gebied achter de auto en toont het beeld op een apart 5-inch scherm. Op dit scherm kan de bestuurder kiezen tussen de normale weergave en een groothoekbeeld.

Opel Combo met Surround Rear Vision

Groothoekbeeld

Dit groothoekbeeld kan ook worden weergegeven tijdens normaal rijden. In dat geval toont het scherm de beelden van de situatie tot meer dan dertig meter achter de auto. De tweede camera - gemonteerd onder de rechterbuitenspiegel - toont de situatie direct rechts van de auto. De bestuurder kan met een simpele aanraking van het scherm tussen de twee camera’s wisselen.

Opel Combo met Surround Rear Vision

Waarom doen?

Als bestuurder van een bestelauto met een gesloten opbouw is het wat lastiger om bij afslaan naar rechts fietsers en voetgangers in de gaten te houden. Je kan als bestuurder namelijk de situatie direct rechts naast en achter de auto niet overzien. Dat resulteert regelmatig in aanrijdingen tussen bedrijfsauto’s en andere verkeersdeelnemers. Uit onderzoek van Duitse verzekeringsmaatschappijen blijkt dat in Duitsland 660 fietsers per jaar gewond raken bij ongelukken met een naar rechts afslaande vrachtauto. Ongevallen met lichte bedrijfsauto’s en personenauto’s zijn daarbij nog niet eens inbegrepen. Met een systeem Opel Surround Rear Vision heb je altijd maximaal zicht rondom je bestelauto. Je bent dus veiliger op weg. En dat geeft een prettig gevoel. Bovendien is zo'n display in de cabine gewoon tof!

Opel Combo met Surround Rear Vision

Opel Combo met Surround Rear Vision