Home

Opel maakt comeback in RuslandUitbreiding is onderdeel van ambitieus exportoffensief

 

Opel Grandland X in Rusland

Opel is bezig aan een waar exportoffensief en keert nog dit jaar met de Grandland X, Zafira Life en Vivaro terug op de Russische markt. In eerste instantie zullen vijftien tot twintig geselecteerde Russische dealers de markt bedienen, maar op de middellange termijn wil Opel dat aantal verdubbelen.

Snel meer modellen

Het doel is om stap voor stap te groeien, met als topprioriteit het realiseren van een winstgevende groei en een hoge mate van klanttevredenheid. Meerdere modellen volgen dan ook snel, maar daarover wordt op een later moment meer bekend gemaakt.

Goede reputatie in Rusland

"Een aanzienlijke toename van onze winstgevende export is een van de belangrijkste pijlers van ons PACE! bedrijfsplan. We boeken aanzienlijke vooruitgang op dit gebied", aldus Michael Lohscheller, CEO van Opel. "Rusland is een grote, strategisch belangrijke en aantrekkelijke markt met veel potentieel. Als een Duits merk met een lange traditie en een uitstekende reputatie in het land, zullen we hiervan profiteren. Het onmiddellijk lokaal kunnen produceren, is een goed voorbeeld van het belang voor Opel om deel uit te maken van Groupe PSA."

Vivaro en Zafira Life lokaal geproduceerd

Het betreden en groeien op nieuwe afzetmarkten is een onderdeel van de strategie PACE!. Binnen deze strategie wordt er niet alleen naar verkooplocaties, maar ook naar productiemogelijkheden gekeken. De nieuwe Opel Vivaro en Zafira Life zullen bijvoorbeeld in het Russische Kaluga gebouwd gaan worden.

Een groot exportoffensief

Met het grote exportoffensief wil Opel op een duurzame manier winstgevend worden. De Russische markt is hierbij - strategisch gezien - van groot belang. Met het plan wil Opel zichzelf in Europa en daarbuiten verder ontwikkelen. Halverwege 2020 moet dan ook 10 procent van de Opels buiten Europa verkocht worden. Om dit te bereiken breidt Opel uit naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Per 2020 zullen er twintig nieuwe exportmarkten worden toegevoegd. Op dit moment zijn er al succesvolle, goed presterende importeurs in Marokko, Tunesië, Libanon en Zuid-Afrika aangewezen.

Opel Export Strategy