Home

Opel Corsa: 5 reviews op een rijDit vindt de pers

Opel Corsa 2019

De Nederlandse pers heeft inmiddels uitgebreid kunnen rijden met de nieuwe generatie Opel Corsa. Wat zijn de bevindingen? Ze vinden de Corsa vol Duitse techniek 'Exciting' en 'Approachable', en laat dat nou precies zijn waar Opel voor staat. We zetten hier de highlights van 5 reviews op een rij.

Autovisie

“Het Opel Corsa-alfabet is inmiddels aanbeland bij de letter F. Oftewel: dit is de zesde generatie. De Corsa is goed geprijsd voor een B-segment hatchback. Het platform waarop de nieuwe Corsa staat is bijzonder licht. De lichtste variant komt uit op 980 kilogram. Een lichtere auto heeft zijn voordelen voor het rijgedrag en brandstofverbruik. De zitpositie is mooi ten opzichte van het stuur, daarnaast is de auto ook gebruiksvriendelijk. Overall is de nieuwe Corsa lichter, voordelig en leverbaar met fijne motoren.

Autoweek

“Heel veel functies van de nieuwe Opel Corsa zijn buiten het infotainmentsysteem om te bedienen. Dat werkt erg prettig en intuïtief. De bagageruimte is groter dan van zijn voorganger en het onderstel heeft een comfortabele set-up. De auto voelt koersvast en stabiel aan, ook op hogere snelheid, dat is erg prettig. De benzineversie met 100 pk is een fijne aandrijflijn, maar de variant met 130 pk met achttraps automaat reageert nog alerter en is nog fijner. Actieve cruise control, vermoeidheidsherkenning, actief noodstopsysteem heeft de Corsa allemaal standaard. De optionele, nieuwe grootlichtassistent werkt ook heel goed. Opel heeft een bijzonder fijne auto ontwikkeld."

Opel Corsa 2019

AutoRAI.nl

“De zesde generatie Opel Corsa is een doordachte en volwassen vijfdeurs B-segment hatchback. Comfort overheerst. Je krijgt bovendien veel waar voor je geld en dat klinkt voor de gemiddelde Nederlander vast heel prettig in de oren. De kofferbak is ruim genoeg voor de wekelijkse boodschappen. De ruimte achterin kan nog altijd beter, maar voor kortere ritten is het er prima uit te houden. De nieuwe Opel Corsa is een aanwinst in het B-segment en een aantrekkelijke keuze voor iemand die een praktische no-nonsense-auto met veel uitrusting zoekt. Net als z’n voorgangers – waarvan miljoenen exemplaren zijn gebouwd – is ook de nieuwe Corsa een potentiële miljoenenhit.”

Opel Corsa 2019

FemmeFrontaal

“In de nieuwe Corsa ga je op standje lay-low. Je zit bijna drie centimeter lager dan in de vorige Corsa’s en naast dat dat dynamischer – en ja toch ook stoerder – voelt, zorgt dat technisch gezien ook voor een lager zwaartepunt. En zoals je misschien al zult begrijpen: ook dat gaat weer ten goede van het weggedrag en de rijdynamiek.”

DutchCowboys

“De nieuwe Corsa is compleet. Dat blijkt wel uit de vele technologieën en assistentiesystemen die standaard aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan Traffic Sign Assistance, Adaptive Cruise Control en systemen die de bestuurder helpen bij inparkeren of een dodehoekwaarschuwing geven. Nieuw in de Corsa is de rijstrookassistentie (Active Lane Keep Assist) wat de bestuurder waarschuwt wanneer je je rijstrook dreigt te verlaten."

Opel Corsa 2019