Home

Opel Corsa: ‘best value for money’Corsa de beste volgens 31 autojournalisten

Opel Corsa

De nieuwe Opel Corsa is door de internationale AUTOBEST-jury – bestaande uit 31 autojournalisten - uitgeroepen tot ‘Best Buy Car of Europe 2020’ vanwege zijn uitstekende ‘value for money’. Als dat geen goed nieuws is? De Corsa versloeg in de finale onder meer de Skoda Kamiq, Renault Clio en Nissan Juke.

Derde keer!

De AUTOBEST-jury kiest elk jaar een nieuw geïntroduceerd model dat het meeste waar voor zijn geld biedt. Volgens de AUTOBEST-jury biedt de nieuwkomer van Opel de beste prijs-waardeverhouding en is hij daarmee de ‘Best Buy Car of 2020’. In 2007 en 2015 werden de vierde en vijfde generatie van de Opel Corsa ook al uitgeroepen tot AUTOBEST-winnaar, terwijl de Opel Combo Tour vorig jaar nog werd verkozen tot ‘Best Buy Car of Europe’. Nu is de Corsa dus de grote winnaar.

Opel Corsa - Autobest 2020

Elektrificatie voor de massa

“Door een Corsa met een verbrandingsmotor én een Corsa-e met volledig elektrische aandrijving aan te bieden, spreekt het model iedereen in Europa aan. De nieuwe Opel Corsa is een perfect voorbeeld van elektrificatie voor de massa”, aldus Dan Vardie, oprichter en voorzitter van AUTOBEST.

Een streepje voor

Rob van Ginneken is Nederlands AUTOBEST-jurylid: “Bij de AUTOBEST-verkiezing gaat het om auto’s die voor een breed publiek bereikbaar zijn en een brug bouwen richting de toekomst. Dat geldt – oordeelt de jury - bij uitstek voor de Opel Corsa. Die heeft het Duitse streven om geavanceerde techniek voor een breed publiek bereikbaar te maken.”

Opel Corsa - Autobest 2020

Toekomstgerichte auto

Ook Opel CEO Michael Lohscheller is bijzonder trots. “Het oordeel van de onafhankelijke vakjournalisten toont aan dat we met de Opel Corsa een toekomstgerichte auto voor iedereen hebben gecreëerd. De auto is state-of-the art, efficiënt, rijk uitgerust en biedt een uitstekende rijdynamiek. En dat allemaal tegen een goede prijs.”

Meer weten over de nieuwe Opel Corsa? Bekijk hem dan in een van de Opel-showrooms of kijk op deze pagina.