Skip To Content
Home

Corsa-e wint FIA E-Rally Regularity CupLaagste energieverbruik voor Corsa-e


Opel Corsa-e wint ERRC-kampioenschap

Bij zijn eerste deelname aan een internationale competitie behaalde de Corsa-e meteen de overwinning in de 2020 FIA E-Rally Regularity Cup (ERRC). De elektrische Corsa-e had met 12,7 kWh het laagste energieverbruik van alle deelnemers.

Over de ERRC

De ERRC is door de FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) opgericht om alternatieve aandrijving in de autosport te promoten. Het kampioenschap bestaat uitsluitend uit productieauto’s, terwijl het klassement wordt bepaald door scores van de regelmatigheidsrally en de efficiëntie van de auto. Behalve de rallytijden telt namelijk ook ieder Watt-uur (Wh) aan energieverbruik mee.

Opel Corsa-e wint ERRC-kampioenschap

Pittige concurrentie

Het FIA ERRC 2020-seizoen bestond uit acht evenementen. Fabrieksteams waren aanwezig van onder meer Volkswagen, Renault, BMW, Mercedes-Benz en Tesla. Opel deed ook mee, met Artur Prusak als bestuurder en Thierry Benchetrit als navigator. Na de podiumplaatsen bij de evenementen in Portugal en Spanje kon Opel de titel niet meer ontgaan. Nog specialer: er werd nog nooit een energieverbruik van slechts 12,7 kWh per 100 km behaald. Een nieuw record! In theorie zou de Corsa-e daarmee 393 kilometer kunnen afleggen op een volle acculading. Op papier heeft de vijfpersoons Corsa-e een actieradius van 337 kilometer (WLTP).

Opel Corsa-e wint ERRC-kampioenschap

Interessant

“Bij de FIA ERRC is het belangrijk om zo vloeiend mogelijk te rijden, waarbij je de voorgeschreven gemiddelde snelheid behaalt zonder energie te verspillen. Deze combinatie is wat het kampioenschap zo interessant maakt en waarom steeds meer teams zich inschrijven. Dankzij de Opel Corsa-e bereikten we al snel een voorsprong, die met elke rally verder toenam”, zegt Artur Prusak, de kampioen van 2015, 2016 én 2020.

Efficiëntie en regelmatigheid

“Dankzij zijn wendbaarheid en technologie heeft de Opel Corsa-e zichzelf bewezen als de meest competitieve auto op welk terrein dan ook,” zegt Thierry Benchetrit, de eerste navigator die zijn vierde ERRC-titel in de wacht sleepte. “In de bergen, op de vlaktes of in de stad, we liepen altijd voorop op gebied van efficiëntie en regelmatigheid.”

Opel Corsa-e wint ERRC-kampioenschap