Home

Opel Corsa-e in de mediaDit zeggen de reviews

Opel Corsa-e - Foto AutoRAI.nl

De Nederlandse media kon onlangs uitgebreid kennismaken met de volledig elektrische Opel Corsa-e. Dit zeggen de reviews.

AD.nl

“Door zijn nuchtere ‘doe-maar-normaal’-insteek te combineren met moderne, goed werkende systemen en een relatief aantrekkelijke prijs maakt hij uitstootvrij rijden toch weer wat bereikbaarder voor een groot publiek. Angst voor de techniek hoef je trouwens ook niet te hebben: Opel geeft 8 jaar (of 180.000 kilometer) garantie op het accupakket, terwijl het onderhoud de eerste zes jaar of 180.000 kilometer ook gratis is. Qua prijs staat de Opel er in ieder geval goed voor – zeker als er straks nog eens 4.000 euro overheidssubsidie vanaf gaat.” COMPLETE TEST.

ANWB

“De Opel Corsa-e is misschien wel de fijnst rijdende variant van het huidige modellengamma. Het is geen grote auto, maar ben je thuis met zijn tweeën of drieën, dan kun je er prima mee uit de voeten. Dat laatste kun je zelfs vrij letterlijk nemen, gezien de verschillende oplaad-mogelijkheden waarmee de Opel verkrijgbaar is. De aanschafprijs valt voor dit type auto ook nog eens scherp te noemen. Zeker wanneer de Nederlandse overheid vanaf de zomer subsidie gaat geven!” COMPLETE TEST.

Opel Corsa-e - Foto AutoRAI.nl

AutoRAI.nl

“De zesde generatie Opel Corsa staat op een zogeheten multi-energy platform. Dat wil zeggen dat Opel de Corsa kan aanbieden met diverse aandrijflijnen, zoals benzine en diesel. Voor het eerst is er ook een volledig elektrische Opel Corsa. Verrassend goed is die elektrische Opel Corsa-e. Hij is comfortabel, vlot, stil en heeft dankzij de 50 kWh batterij meer dan genoeg range, in de praktijk is 300 kilometer haalbaar. Een ander voordeel is z’n prijs. De Opel Corsa-e zal ook bij de zakelijk rijder in het vizier staan door de 8 procent bijtelling. Onder de streep is de Corsa-e gewoon een fijne elektrische auto met veel accu voor zijn prijs. Als je hem als particulier koopt, moet je hem voor de langere termijn rijden om de extra investering terug te winnen.” COMPLETE TEST.

Autowereld.com

“We rijden met de Opel Corsa-e over verlaten dijkwegen (een gevolg van de crisis) en krijgen zowaar het gevoel in een sportwagen te rijden. De besturing is direct, de motor (136 pk, 260 Nm) is altijd bij de les en de stabiliteit van het onderstel indrukwekkend. Je kunt alle kanten op met je (gebrek aan) sportieve ambities. Gevoelsmatig rijdt de Opel Corsa-e fijner dan zijn toch al prima rijdende evenknie op benzine. Hij is sneller én stiller en lijkt een stuk dynamischer. Ook interessant: dankzij de aanschafsubsidie van de overheid, is de Opel Corsa-e ineens niet meer die onbetaalbare ver-van-mijn-bed-auto.” COMPLETE TEST.

Autozine

“Is de Opel Corsa-e de elektrische auto voor het grote publiek? Absoluut! Opel bereikt dat op een aantal manieren. De belangrijkste is de prijs. Andere elektrische auto's etaleren de bijzondere techniek, imponeren met hun prestaties of verleiden met futuristische vormgeving. Opel kiest juist voor een nuchtere aanpak en daarom is de Corsa-e vele duizenden euro's voordeliger, maar minstens even functioneel (bereik!) als duurdere elektrische auto's. Het is niet overdreven om te stellen dat de Corsa-e de meest verstandige elektrische auto van dit moment is. De Opel Corsa maakt elektrisch rijden gewoon.” COMPLETE TEST.

Autoweek

“De Opel Corsa-e rijdt bijzonder fijn en verwerft ten opzichte van zijn concurrenten echt zijn eigen plekje op de markt. En dat hij ook nog eens tegen een relatief gunstige prijs. De uitrusting is rijk, want cruise control en Apple CarPlay zit er allemaal standaard op.” COMPLETE TEST.