Skip To Content
Home

“Doe ons maar 1.744 elektrische Corsa’s aub”Megaorder voor Opels volledig elektrische Corsa-e

Opel Corsa-e

De volledig elektrische Opel Corsa-e heeft indruk gemaakt bij het Italiaanse postbedrijf Poste Italiane. Zelfs zoveel indruk dat het bedrijf in totaal 1.744 exemplaren van het model heeft besteld. Die auto’s krijgt Poste Italiane nog dit jaar afgeleverd.

Openbare aanbesteding

Postbedrijf Poste Italiane streeft naar een aanzienlijke CO2-reductie van haar wagenpark. De Opel Corsa-e werd geselecteerd na een openbare aanbesteding waarvoor meerdere toonaangevende autofabrikanten zich hadden ingeschreven. Uiteindelijk maakte de Corsa-e de meeste indruk, onder meer dankzij de actieradius van 337 kilometer (WLTP).

Snelladen

Ook handig: de batterij is op diverse manieren op te laden: via een openbaar of privé laadpunt, via huishoudelijke stopcontacten en bij een snellaadstation. In laatstgenoemde geval is de 50 kWh-batterij van de Corsa-e in slechts 30 minuten tot 80% van zijn totale capaciteit op te laden. Bovendien is op de batterij een fabrieksgarantie van 8 jaar/160.000 km van toepassing.

Aantrekkelijk totaalpakket

Al met al dus best een aantrekkelijk totaalpakket. Kan jij de verleiding weerstaan? Bekijk de Opel Corsa-e hier in meer detail.