Skip To Content
Home

Opel Corsa-e Rally is klaar voor actieEen goede voorbereiding is het halve werk

Opel Corsa-e Rally

In de zomer van 2021 start de ADAC Opel e-Rally Cup. Om alles goed voor te bereiden, organiseerde Opel een driedaagse test waarbij in totaal 1.500 kilometer is afgelegd. In totaal namen vier volledig elektrische Corsa-e Rally-auto’s deel aan de tests.

Opel Corsa-e Rally

ADAC Opel e-Rally Cup

De Opel Corsa-e Rally is de eerste volledig elektrische rallyauto van welk merk dan ook. In 2021 neemt de elektrische racer deel aan hun eigen rallyserie: de ADAC Opel e-Rally Cup. Vier Corsa-e Rally-auto’s van Opel Motorsport hebben onlangs drie testdagen volbracht bij het Pferdsfeld Test Center. Daarbij werden twee rondes van deDeutsche Rallye Meisterschaft (DRM) gesimuleerd, inclusief special stages, wegsecties en onderhoud.

Opel Corsa-e Rally

Drie coureurs

Opel voerde de testwerkzaamheden uit samen met coureurs Marijan Griebel, Horst Rotter en Opel racelegende Volker Strycek. De 100 kW (136 pk) sterke auto’s legden in totaal probleemloos 1.500 kilometer af.

Opel Corsa-e Rally

Finetuning

De specifieke eigenschappen van elektrische aandrijving, zoals de tijd die wordt besteed aan rijden en opladen, temperatuurmanagement van de batterij en de finetuning van de software, werden allemaal voor het eerst getest in een rally-omgeving. De volledig elektrische auto’s hebben ook lange routes afgelegd om zo het uithoudingsvermogen van de nieuwe componenten te testen.

Opel Corsa-e Rally

Belangrijke data

Opel Motorsport Directeur Jörg Schrott: “Het was een efficiënte en succesvolle test. We hebben belangrijke data en informatie verkregen voor de voorbereidingen op de 2021 Opel e-Rally Cup. Vanwege de Covid-19 pandemie kon een eerder gepland aantal testrally’s met onze ontwikkelingsauto’s helaas niet plaatsvinden. Dat maakte onze rallysimulatie in Pferdsfeld nog belangrijker. De nieuwe Corsa-e Rally is nu echt helemaal klaar voor de start.”

Opel Corsa-e Rally

Zomer 2021

De ADAC Opel e-Rally Cup bestaat uit acht kwalificatierondes in de zomer van 2021. Voor de daadwerkelijke start van het seizoen is nog een extra voorbereidingsrally gepland voor alle geregistreerde teams.

Opel Corsa-e Rally

Opel Corsa-e Rally