Skip To Content
Home

De nieuwe Opel Corsa, ook 100% elektrisch!Elektrische mobiliteit wordt bereikbaar

Opel Corsa-e

Dames en heren, dit is hem dan: onze compleet nieuwe zesde generatie Opel Corsa! De Corsa is het populairste Opel-model ooit, want sinds de wereldpremière van de eerste Corsa in 1982 zijn er al ruim 13,6 miljoen stuks verkocht. Deze nieuwe Corsa zet dat succes voort en wordt ook leverbaar met een 100% elektrische aandrijflijn!

Orderboeken openen binnenkort!

Sterker nog: Opel trapt af met de volledig elektrische Opel Corsa. De orderboeken van deze Corsa-e openen al over enkele weken. De benzine- en dieselversies van de nieuwe Corsa volgen later. Op de foto’s in dit artikel zie je de Corsa-e. En je ziet het meteen: hij oogt als een normale auto. Zelfs het oplaadpunt van de batterij zit op de plaats van de tankopening.

Opel Corsa-e

Actieradius en opladen

Over de batterij gesproken: de Opel Corsa-e is uitgerust met een 50 kWh grote lithium-ion batterij met een fabrieksgarantie van acht jaar. De actieradius komt uit op een stevige 330 kilometer (WLTP). De batterij kan worden opgeladen met verschillende snelheden via een huishoudelijk stopcontact, wallbox of snellader. Kies je een snellader, dan is de batterij in slechts 30 minuten tot 80% op te laden.

Opel Corsa-e

Drie rijmodi

De actieradius van de Opel Corsa-e is natuurlijk sterk afhankelijk van je rijstijl en de weeromstandigheden, maar voor een deel ook van de gekozen rijmodus. Er is keuze uit Normal, Eco of Sport. In de Sport-stand is de auto net wat alerter en dynamischer, met een beperkt verlies van rijbereik. In de Eco-stand transformeert de Corsa-e in een langeafstandsloper met een aanzienlijk groter bereik, waarbij het comfort nauwelijks beïnvloed wordt.

Opel Corsa-e

Sprintprestaties

Dankzij een 136 pk (110 kW) sterke elektromotor met een stevig koppel van maar liefst 260 Nm is de Opel Corsa-e zeer snel. De Corsa-e sprint in slechts 2,8 seconden van 0 naar 50 km/u. Van 0-100 km/u duurt slechts 8,1 seconden.

Opel Corsa-e

Multimedia

En – zoals Frank Sinatra zou zeggen – 'the best is yet to come'. Want de nieuwe Opel Corsa oogt niet alleen lekker sportief, maar is ook aanzienlijk ruimer geworden. De lengte van de Corsa-e bedraagt 4,06 meter. En kijk ook eens naar het interieur. Jawel, de nieuwe Corsa heeft een volledig gedigitaliseerde cockpit. Er is keuze uit het systeem Multimedia Navi met een 7,0-inch touchscreen of Multimedia Navi Pro met 10,0-inch touchscreen.

Opel Corsa-e

IntelliLux LED® matrix verlichting

Op het gebied van veiligheid stelt de nieuwe Opel Corsa ook niet teleur. Voor het eerst in het B-segment levert Opel koplampen met adaptieve IntelliLux LED® matrix verlichting. In deze koplampen zitten in totaal zestien LED-units die afzonderlijk van elkaar worden aangestuurd. Een geavanceerde high-res frontcamera van de nieuwste generatie registreert de verkeerssituatie en op basis daarvan wordt de lichtbundel van de koplampen zodanig aangepast dat die tegenliggers niet verblindt.

Opel Corsa-e

Blijf op de hoogte

Praktisch, slim, snel, sportief, ruim, de nieuwe Opel Corsa is het allemaal. Blijf hier op de hoogte van de nieuwe Opel Corsa-e.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e