Skip To Content
Home

Mag het ietsje sportiever zijn?Opel Corsa GS Line, lekker sportief!

Opel Corsa GS Line

Fan van sportiviteit? Kijk dan zeker even naar de nieuwe Opel Corsa GS Line, een sportieve hatchback die in de voetsporen treedt van de Opel Corsa A GSi.

Compacte atleet

GSi staat voor Grand Sport Injection en volgde bij Opel het label GT/E op. Opel gebruikt de aanduiding GSi sinds de jaren tachtig als aanduiding voor de sportiefste uitvoeringen van Opel. De Opel Kadett E GSi en Manta GSi werden in 1988 opgevolgd door een compacte atleet. We doelen hiermee op de Opel Corsa A GSi, uitgerust met opvallende wielen en sportstoelen. Bovendien was deze Corsa met 820 kg extreem licht.

Opel Corsa GS Line

Rap ding, die Corsa A GSi

Voor optimale wendbaarheid werden het chassis en de remmen van deze sportieve hatchback aangepast. Zo werd de GSi voorzien van stijvere veren, specifieke schokdempers en grotere, geventileerde schijfremmen op de vooras. Extra stabilisatorstangen voor en achter zorgden eveneens voor extra stabiliteit in bochten. Met een motorvermogen van 74 kW (100 pk) haalde de Corsa A GSi een topsnelheid van 188 km/u. Met de toentertijd nieuw ontwikkelde 1,6-liter injectiemotor kon de Corsa A GSi in 9,5 seconden van 0-100 km/u accelereren. Voor die tijd héél snel!

Opel Corsa GS Line

Corsa GS Line ook lekker sportief

De nieuwe Opel Corsa GS Line treedt in de voetsporen van de Corsa A GSi. De zesde generatie Opel Corsa is namelijk tot in het kleinste detail getrimd voor optimale efficiëntie en is moderner en dynamischer dan ooit. Liefhebbers van een extra sportief uiterlijk krijgen waar voor hun geld met de Corsa GS Line. Deze uitvoering is een duidelijke blikvanger.

Opel Corsa GS Line

130 pk!

De Corsa GS Line is uitgerust met een 1,2-liter turbomotor met een vermogen van 96 kW (130 pk) en een maximumkoppel van 230 Nm. Lekker veel power dus en dat zie je ook terug aan de prestatiecijfers. Zo accelereert de Corsa GS Line in slechts 8,7 seconden van 0-100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 208 km/u. De versie is onder meer te herkennen aan de sportieve bumpers voor en achter en een verchroomd uitlaatsierstuk. In Sport-modus biedt de auto een scherpere stuur- en motorrespons. Uiteraard mogen sportstoelen niet ontbreken.

Opel Corsa GS Line