Skip To Content
Home

Nieuwe generatie Opel Corsa ook als rallyautoEind 2020 beschikbaar als R2

Opel ADAM R2

Opel heeft de stoplichten op groen gezet voor de ontwikkeling van een R2-rallyvariant op basis van de volgende generatie Corsa. De auto moet eind 2020 beschikbaar zijn als Corsa R2.

Rallysport

“Wij maken al 120 jaar lang auto’s en autosport heeft altijd bijgedragen aan Opels imago – dat moet zo blijven”, aldus Opel CEO Michael Lohscheller. “Twee aspecten in het bijzonder zijn belangrijk voor ons – de fascinatie voor technologie en de toegankelijkheid voor fans en klanten. De promotie van jonge rijders staat eveneens hoog op onze agenda. De samenwerking met het langdurig bestaande PSA Motorsport creëert geweldige nieuwe kansen voor ons.”

Elektrische Corsa

Voor het seizoen van 2021 ontwikkelt Opel een R2-auto op basis van de nieuwe generatie Corsa die in de loop van 2019 wordt voorgesteld en waarvan ook een volledig elektrische variant verschijnt. Deze Opel Corsa R2 wordt ingezet voor het Europese kampioenschap maar ook voor internationale privéteams. Kun je niet wachten? Nog even geduld, want de technische details van de Corsa R2, die eind 2020 beschikbaar komt voor privéteams, maken we later bekend.

Opel ADAM R2

Opel ADAM R2

Tot die tijd blijft Opel natuurlijk actief in de rallysport. Opel blijft bijvoorbeeld de ADAC Rallye Cup ondersteunen met een 140 pk sterke Cup-versie van de ADAM. En ook in het Europese junior-rallykampioenschap voor rijders tot 27 jaar oud is Opel actief met de ADAM, alleen speelt in dit kampioenschap de 190 pk sterke ADAM R2 een hoofdrol. Wil je zelf rijden in deze ADAM R2? Dat kan! Hoe? Check dit bericht.