Skip To Content
Home

Succesvol sinds 1982De Corsa is één van de hoogtepunten uit de historie van Opel

Opel Corsa A

Opel maakt al 110 jaar innovatieve technologie voor een breed publiek bereikbaar. Één van de vaandeldragers is de Opel Corsa. Sinds de introductie in 1982 zijn er al meer dan 13,6 miljoen exemplaren geproduceerd. Hoog tijd om alle generaties in het zonnetje te zetten.

Een goed begin is het halve werk

Geen Corsa zonder Kadett. De Opel Kadett was voor veel mensen de eerste kennismaking met autorijden. De compactste Opel werd steeds groter en daarom groeide begin jaren tachtig de vraag naar een nieuwe kleine Opel: de Corsa. Kwam je er bekaaid vanaf? Absoluut niet! De eerste Corsa zag er lekker sportief uit dankzij zijn uitgeklopte wielkasten en hoekige design. De keuze was reuze: tweedeurs, vierdeurs, een sedan, sportieve GSi (met 100 pk!) en een zuinige dieselvariant. Uiteindelijk werden er in elf jaar tijd maar liefst 3,1 miljoen exemplaren gebouwd. Geen slecht begin, toch?

Opel Corsa B

De vriendelijkheid zelve

Van hoekig en sportief naar rond en vriendelijk. De tweede generatie Corsa kreeg in 1993 de taak om het succes voort te zetten. De Corsa B was niet alleen groter en ruimer, maar ook een stuk veiliger. Onder het vriendelijke design schuilde innovatieve technologieën zoals ABS, botsbescherming en airbags voor, ongeëvenaard in dit segment. Opnieuw was de keuze reuze. Behalve een sportieve GSi- en een zuinige dieselvariant verscheen er in sommige landen zelfs een heuse stationwagon de markt: de Corsa Caravan. Meer dan vier miljoen exemplaren rolden van de Corsa B uit de fabriek.

Opel Corsa C

Never change a winning team

De Corsa C was net als zijn voorganger de vriendelijkheid zelve. De compacte hatchback verscheen in 2000 op de markt. Hij groeide opnieuw tien centimeter wat de binnenruimte ten goede kwam. Voor de aandrijving zorgden intelligente benzine- en dieselmotoren die aan de strengste emissie-eisen voldeden. Opel voorzag een sportieve Corsa conceptcar voor het eerst van drie legendarische letters: OPC. 2,5 miljoen exemplaren gingen over de toonbank.

Opel Corsa D

Terug naar de oorsprong

Het vriendelijke uiterlijk van de Corsa B en C maakte in 2006 plaats voor sportieve, strakke lijnen. In het bijzonder de driedeurs-versie. Die onderscheidde zich overduidelijk door een coupé-achtige daklijn, net als de oerversie van de Corsa. Van de Corsa D verscheen voor het eerst een extreem sportieve OPC-versie met 192 pk op de markt. Meer dan 2,9 miljoen exemplaren werden er van de Corsa D verkocht.

Opel Corsa E

Praktische en dynamisch

In 2014 verschijnt de vijfde generatie Opel Corsa op de markt. Die is voor het eerst meer dan vier meter lang, wat hem de perfecte compacte gezinsauto maakt. Onder de praktische carrosserie schuilen tal van innovatieve technologieën die je normaal alleen in duurdere segmenten vindt. Wat dacht je van een verwarmbaar stuurwiel, climate control, een frontcamera en 7-inch touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto? Tot op de dag van vandaag zijn er meer dan 1,2 miljoen exemplaren verkocht.

Opel Corsa F

Elektrisch rijden bereikbaar maken

In 2019 presenteert Opel de langverwachte zesde generatie van de Corsa,. Die is niet alleen lichter en dynamischer, maar verschijnt ook voor het eerst als volledig elektrische variant op de markt. De Corsa-e maakt vanaf 2020 elektrisch rijden voor een breed publiek bereikbaar. Dankzij zijn sportieve uitstraling, luxe uitrusting en innovatieve aandrijflijnen heeft de zesde generatie Corsa alles in zich om het succes voort te zetten.