Home

Opel Crossland X: zelfs veiligheid heeft een X-factor‘Best in Class Car 2017’ stelt Euro NCAP

Opel Crossland X

Euro NCAP is een begrip in autoland. Het onafhankelijke veiligheidsinstituut test het hele jaar door de veiligheid van de nieuwste auto’s. Zo ook van Opel. Wat blijkt nu: de Opel Crossland X is door Euro NCAP uitgeroepen tot ‘Best in Class Car 2017’ en is daarmee volgens Euro NCAP de veiligste auto in zijn segment!

Groot compliment

Een groter compliment kan de veiligheid van onze Opel Crossland X niet krijgen toch? Onze compacte maar ruime crossover behaalde in november 2017 al de maximale score van vijf sterren tijdens de botsproeven. Nu wordt daar de titel ‘Best in Class Car 2017’ aan toegevoegd. Wij zijn er trots op.

Opel Crossland X

Uitstekende cijfers

In alle vier de veiligheidscategorieën noteert de Crossland X uitstekende cijfers. Dat betekent dat de bescherming van volwassenen, kinderen en voetgangers én rijassistentiesystemen van hoog niveau zijn. Vooral bij de crashtests van opzij scoort de Crossland X uitstekend. Hij behaalde op dit onderdeel zelfs het hoogst mogelijke puntenaantal voor de bescherming van volwassenen en kinderen.

Opel Crossland X

Geavanceerde rijassistentiesystemen

Bovenop de slimme constructie van onze Crossland X komt een berg geavanceerde rijassistentiesystemen die in dit segment ongebruikelijk zijn. Denk aan het optionele vermoeidheidsherkenning-systeem en het standaard aanwezige Lane Departure Warning. Ook leverbaar zijn een automatisch noodremsysteem met voetgangersdetectie, LED-koplampen met automatische niveauregeling, Adaptive Forward Lighting (AFL), een 180° panoramische achteruitrijcamera en een waarschuwingssysteem voor de dode hoek. Kortom: in een Opel Crossland X ben je veilig onderweg, of dat nu alleen of met je gezin is.