Skip To Content
Home

Dit is de Opel Elektro GTEen unieke elektrische auto

Opel Elektro GT

Helaas nooit in serie gebouwd, maar wel heel bijzonder: de volledig elektrische Opel Elektro GT. Een terugblik.

Recordpoging

Georg Von Opel, een kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, was overtuigd van het idee van elektrisch rijden. Hij wilde EV-power graag aan het publiek bewijzen door middel van een recordpoging in mei 1971 op de Hockenheimring. Zijn boodschap: elektrische aandrijving kan zich prima meten met normale verbrandingsmotoren. Zijn keuze voor de geplande recordruns viel op de Opel GT, maar dan wel voorzien van onder meer afgedekte wielkasten ten behoeve van een betere aerodynamica.

Opel Elektro GT

Prestaties

De Elektro Opel GT werd uitgerust met twee Bosch-elektromotoren met een vermogen van 120 pk per stuk. Genoeg power om bij de eerste pogingen na 1.000 meter een snelheid van 188,86 km/u te halen. De topsnelheid kwam op uit 214 km/u en de 0-100-sprint duurde slechts 6 seconden. De actieradius bedroeg 44 kilometer. Daarmee mislukte een test om de Elektro GT op één acculading 100 kilometer te laten afleggen.

Opel Elektro GT

Corsa-e

De technologie voor elektrische auto’s is de afgelopen sterk verbeterd. De nieuwe volledig elektrische Opel Corsa-e haalt bijvoorbeeld 330 kilometer (WLTP) op één enkele acculading. Wil je meer weten over de Corsa-e, bekijk dan deze pagina.

Opel Elektro GT

Opel Elektro GT