Skip To Content
Home

Opel en geel; al jaren onafscheidelijk!Nog altijd een sterke kleur

Geel

Het was je misschien al opgevallen dat de kleur geel en Opel perfect samengaan. Onze website is geel, onze dealervestigingen zijn geel en een gele ADAM of Corsa weet het straatbeeld altijd op te vrolijken. Maar wist je dat Opel en de kleur veel verder teruggaan? 82 jaar geleden, in 1937, omarmde Opel voor het eerst deze vrolijke tint.

Een statig ornament

In de jaren 30 kregen de modellen van Opel een statig ornament op de motorkap. Dit ornament bestond uit een chromen pijl die door een ring vloog. De ring was vaak van koper, maar later begon men ook de kleur geel te gebruiken. Sindsdien is Opel onlosmakelijk verbonden met de kleur geel. De ornamenten verbasterden uiteindelijk tot het beroemde ‘blitz’-logo dat tegenwoordig op elke Opel prijkt.

Geel

Zwart en geel

Niet alleen het logo, maar ook de carrosserie wordt vaak gesierd door deze vrolijke kleur. Het beroemdste voorbeeld is misschien wel de Opel Kadett C Coupé GT/E. Deze sportauto uit de jaren zeventig kreeg de kenmerkende zwart/gele of geel/witte kleuren en behaalde talloze successen op de rallypaden en het circuit.

De kleur leeft voort

Ook in de jaren tachtig was geel onlosmakelijk verbonden met de sportieve successen van Opel. Wie kent bijvoorbeeld nog de Manta 400 of de Ascona 400? Beide met de kenmerkende geel/zwarte strepen. Tegenwoordig is geel niet weg te denken uit de showroom. Wil je ook een Opel in deze stoere kleur? Kies dan een ADAM in de kleur Orange Alert of een Corsa in het vrolijke tint Mandarina. Zo leeft deze legendarische kleur voort in het gamma van Opel!