Home

Spijker je rijkunsten bijLeuk en leerzaam: Opel Experience 2018

Opel Experience 2018

Wist je dat Opel Motorsport al meer dan tien jaar op maat gemaakte rijtrainingen organiseert? Jazeker! Ook in 2018 staan er weer heel wat trainingen op het programma. Het leuke is: jij kan daar ook aan meedoen!

Opel Experience 2018

Het Opel Experience 2018 rijtrainingsseizoen is officieel geopend. Alle trainingsprogramma’s, geleid door professionele instructeurs met race-ervaring, laten jou als deelnemer op een veilige manier nog meer van autorijden genieten. Deelnemen is niet alleen leuk, je kijkt ook nog eens je ogen uit. De locaties zijn namelijk ge-wel-dig. Trainingen vinden bijvoorbeeld plaats op het Opel Test Centre in Dudenhofen (normaal afgesloten voor publiek), de ‘Groene Hel’ op de Nürburgring of het sprookjesachtige Thomatal in Oostenrijk.

Opel Experience 2018

Sport, Individual en Special

Belangrijk om te weten is dat de Opel Experience 2018 is onderverdeeld in drie onderdelen, te weten Sport, Individual en Special.

Classic Tour: weet je nog?

Laten we beginnen met iets bijzonders. Of beter gezegd: iets speciaals. De Classic Tour is dé rijtraining voor iedereen die fan is van iconische Opel-modellen van weleer, zoals de B-Kadett, Commodore A Coupé, Manta A en Rekord A, dus op en top genieten van die goede oude tijd. De route voert langs pittoreske plaatsjes in het Rijn-Maingebied. De Opel Classic Workshop in Rüsselsheim vormt zowel de start- als finishlocatie.

Winter Training

Onder de categorie Special valt ook de anderhalve dag durende Winter Training waarbij deelnemers achter het stuur kruipen van een Opel Insignia met vierwielaandrijving en torque vectoring alsook in een vierwielaangedreven Opel Mokka X. Je leert hoe je moet reageren als je op ijs of sneeuw rijdt, maakt kennis met onderstuur en overstuur en leert gedoseerd te remmen.

Opel Experience 2018

SUV X-Family Experience, Opel Brand Experience Day, LCV Training

Ook leuk is de SUV X-Family Experience waarbij je kennismaakt met de complete Opel X-familie. Die bestaat uit de Crossland X, Mokka X en Grandland X. Je rijdt niet alleen op de weg, maar gaat ook het onverharde terrein in. Interesse in alle modellen van Opel? Tijdens de Opel Brand Experience Day mag je rijden in alle modellen: dus van de ADAM en Astra tot de Insignia en Grandland X. Aanrader! Er bestaat zelfs een cursus voor mensen die met grotere voertuigen rijden: de LCV Training. Een beladen voertuig reageert natuurlijk compleet anders in extreme situaties dan een personenauto. In deze training leer je alle tips & tricks kennen.

Opel Experience 2018

Opel Experience 2018

Het circuit op

Tijd voor het Sport Trainingsprogramma. Er is keuze uit een halve dag durende Basis Training en een volledige dag Performance Training, beide programma’s vinden plaats op het Opel Test Centre in Dudenhofen. Je gaat tot de limiet met sportieve Opel-modellen. Fan van het circuit? Kijk dan eens naar de Racetrack Training op de Nürburgring Nordschleife. Dit is de perfecte locatie om de grenzen op te zoeken. ‘Ring-experts’ van Opel bieden deelnemers het leren van de juiste racelijnen, rempunten en stuurhoeken per bocht. Zeker de moeite waard.

Opel Experience 2018

Opel Experience Rookie Training en Seniors Training

In de categorie Individual valt de Opel Experience Rookie Training. Deze training gaat verder waar de rijschool stopt. Ervaren instructeurs helpen bestuurders stapsgewijs op weg naar het opzoeken van de limiet. Helemaal nieuw is de halve dag durende Seniors Training waar ervaren rijders kennis kunnen maken met de nieuwste veiligheidssystemen.

Opel Experience 2018

Opel Experience 2018

Ladies Training

En we hebben ook aan de dames gedacht, want de Ladies Training wordt gegeven aan vrouwen dóór vrouwen. Ervaren vrouwelijke instructeurs laten zien hoe je in een moderne auto gevaarlijke situaties kunt vermijden of kan overwinnen.

Opel Experience 2018

Meer weten?

Alle rijtrainingen zijn leerzaam, maar nog veel belangrijker: ontzettend leuk! Wil je meer weten? Op deze pagina zetten we alles voor je op een rij.