Home

PureTech-power voor Grandland X1.6 Turbo voor Opel Grandland X

Opel Grandland X - 1.6 Turbo

Liefhebbers van krachtige benzinemotoren moeten even opletten: onze populaire Opel Grandland X is leverbaar met een nieuwe, bijzonder krachtige PureTech-turbobenzinemotor.

180 pk/250 Nm

Jawel, de Opel Grandland X is in het vervolg leverbaar met een 1.6 Turbo viercilinder benzinemotor met een vermogen van maar liefst 133 kW (180 pk) en maximaal 250 Nm koppel bij slechts 1.750 toeren per minuut. Ook fijn: de motorvariant wordt standaard gekoppeld aan een achttraps automaat en heeft een maximaal toegestaan aanhangwagengewicht van 1.600 kilogram. Dat maakt de 1.6 Turbo ook voor caravanbezitters bijzonder interessant.

Aluminium

De PureTech-turbobenzinemotor is volledig van aluminium gemaakt en is een vernuftig stukje technologie. Zo beschikt het blok over intelligente uitlaatgasnabehandeling en een benzinepartikelfilter om de emissies verder te verlagen. Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 5,8 l/100 km, gelijk aan een CO2-uitstoot van 132 g/km.

Opel Grandland X - 1.6 Turbo

Begin 2019

De productie van de 1.6 Turbo start eind dit jaar, de eerste leveringen worden begin 2019 verwacht. Met deze krachtbron is de Opel Grandland X er vanaf 39.299 euro. Natuurlijk kun je hem ook krijgen als Grandland X Ultimate met stoere 18-inch ‘BiColor’ lichtmetalen wielen, een fraaie zilveren dakrails, verwarmbare AGR-gecertificeerde ergonomische comfortstoelen, een premium geluidsinstallatie van Denon en diverse geavanceerde rijhulp- en infotainmentsystemen.

Lees hier meer over onze Opel Grandland X.
Stel uw Opel Grandland X samen.
Plan een proefrit in de Opel Grandland X.