Home

Opel Grandland X is waakzaam en dienstbaarHulpverleners krijgen rijtraining in Opel Grandland X

Opel Grandland X NIV

Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) heeft een Opel Grandland X in gebruik genomen voor het opleiden van hulpverleners. De Grandland X is vanwege zijn rijke veiligheidsuitrusting, afmetingen (hoogte) en comfortabele AGR-stoelen de ideale trainingsauto. Met de Grandland X worden chauffeurs van tal van hulpdiensten en -organisaties opgeleid.

Blindelings vertrouwen

De Grandland X wordt ingezet bij specifieke en specialistische openbare wegtrainingen voor alle hulpdiensten. Tijdens die trainingen worden noodsituaties nagebootst waarbij de chauffeur met spoed een route moet afleggen. De bestuurder moet snel accelereren, plotseling afremmen en met hoge snelheid tussen het overige verkeer door manoeuvreren. Het is dan ook belangrijk dat de chauffeur blindelings kan vertrouwen op de capaciteiten, veiligheidssystemen en comfortfuncties van de auto. Het is de eerste keer dat het NIV kiest voor de nieuwe generatie Opel SUV’s.

Opel Grandland X NIV

Klaar voor actie

Het NIV heeft gekozen voor een Opel Grandland X met de krachtige 1,6-liter turbobenzinemotor met 132 kW (180 pk), gekoppeld aan een automatische achttrapstransmissie. De auto is door de specialisten van Marelko, Peter Claassen Inbouw en Trim-Line voorzien van dubbele pedalenbediening, een handhavingsuitrusting en officiële striping. Opel-dealer Henri & Herman heeft het project begeleid en ook Free2Move Lease is nauw betrokken als samenwerkingspartner.

Bijdragen aan verkeersveiligheid

Tijdens de rijtrainingen leren chauffeurs van de hulpdiensten (brandweer, ambulance, politie), milieucontrolediensten, ministeries en bloedbanken defensief rijden, omgaan met licht- en geluidsignalen (OGS) en een slipcursus. De deelnemers moeten uiteindelijk in staat zijn om met inachtneming van alle wet- en regelgeving in een noodsituatie te handelen. Het NIV geeft al sinds 1999 rijvaardigheidstrainingen aan particulieren, bedrijven en overheidsinstanties. Het is bewezen dat de trainingen bijdragen aan de verkeersveiligheid en expertise van de chauffeurs en uiteindelijk ook aan de veiligheid van medeweggebruikers.

Opel Grandland X NIV