Home

Veiligheid met een X-factorOpel Grandland X afgeladen met veiligheidsfeatures

Opel Grandland X

Als je een nieuwe Opel Grandland X koopt, krijg je niet alleen een hele stoere en ruime SUV, maar ook een hele slimme en veilige. De C-segment SUV is namelijk afgeladen met de nieuwste veiligheidsfeatures, zelfs al vanaf de basisuitrusting Online Edition.

Dit heeft de Online Edition

Wat heeft de Grandland X standaard – vanaf 30.499 euro - allemaal te bieden? Hij heeft sowieso een airbag voor de bestuurder en passagier, zijairbags vóór en gordijnairbags vóór en achter. Daarnaast zijn ook cruise control met snelheidsbegrenzer, Lane Departure Warning en een Elektronisch Stabiliteits Programma (ESP) met Hill Start Assist (HSA) standaard van de partij, net als OnStar met geïntegreerde wifi. Uniek in het C-segment!

Opel Grandland X

Dit heeft de Innovation

Kies je de Grandland X Innovation – leverbaar vanaf 33.499 euro – dan wordt het helemaal leuk en veilig. Dan krijgt je Grandland X systemen als Forward Collision Alert met Automatic Emergency Braking en voetgangersdetectie, Active Lane Keep Assist en AFL LED-koplampen. De AFL LED-koplampen bieden optimaal zicht in de duisternis zonder tegenliggers te verblinden. Deze koplampen geven helder wit licht en passen zich automatisch aan de omstandigheden aan. Is dat even handig, toch?

Opel Grandland X

Automatic Cruise Control

Laten we ook een voorziening als Automatic Cruise Control met stopfunctie niet vergeten. Dit systeem houdt automatisch de vooraf ingestelde snelheid en afstand tot de voorligger aan. Indien nodig remt het systeem de auto af, of geeft het systeem gas bij.

Opel Grandland X

Vermoeidheidsassistent

Optioneel leverbaar is Advanced Park Assist, evenals een 360° parkeercamera. Daarnaast is er nog een vermoeidheidsassistent, die de bestuurder waarschuwt bij tekenen van vermoeidheid. Die vermoeidheidsassistent is interessant. Het systeem waarschuwt de bestuurder wanneer de auto van zijn lijn afwijkt en wanneer het systeem merk dat de bestuurder niet meer oplet of vermoeid raakt.

Opel Grandland X

Waarschuwing

Je krijgt een berichtje in het instrumentenpaneel met een bijkomend geluidssignaal. Als je drie van deze dergelijke waarschuwingen hebt gehad en niet beter bent gaan rijden, volgt een andere waarschuwing in het instrumentenpaneel en een luider geluidssignaal. Het systeem reset zich wanneer de bestuurder 15 minuten achter elkaar langzamer dan 65 km/u rijdt.

OnStar is ook veiligheid

Wist je dat OnStar ook een verkapt veiligheidssystemen is? Natuurlijk kun je met OnStar met een druk op de knop een persoonlijke connectiviteitsassistent om route-instructies vragen of een hotelkamer laten boeken, maar OnStar is meer. In het geval van een calamiteit reageert OnStar automatisch door de inzittenden te verbinden met een behulpzame adviseur. Ook dat is veiligheid. Hoe dan ook: de Grandland X is groots in ruimte-aanbod, maar ook groots in veiligheid.

Opel Grandland X