Home

Opel Grandland X Hybrid met voorwielaandrijvingTweede plug-in variant van ruime familie-SUV.

Opel Grandland X Hybrid

Opel introduceert nog een plug-in hybride variant van de populaire Grandland X. Na de vierwielaangedreven ‘Hybrid4’ met een systeemvermogen van liefst 300 pk (221 kW) is het nu tijd voor de Opel Grandland X Hybrid met voorwielaandrijving. Deze plug-in hybride kan tot aan 57 kilometer puur elektrisch rijden (WLTP).

Aandrijflijn

De Opel Grandland X Hybrid met voorwielaandrijving heeft een 1,6-liter turbobenzinemotor en een krachtige elektromotor die gekoppeld is aan een 8-traps automaat. Het systeemvermogen komt uit op een stevige 224 pk (165 kW) met een maximumkoppel van 360 Nm. Dankzij een regeneratief remsysteem kan er onderweg tijdens afremmen energie worden teruggewonnen.

Opel Grandland X Hybrid

Accupakket

Dankzij een 13,2 kWh lithium-ion accupakket – geplaatst onder de achterbank - kan de Grandland X Hybrid in rijmodus Electric 57 kilometer (WLTP) volledig elektrisch afleggen. Dat is fors meer dan de 35,6 kilometer die Nederlanders gemiddeld per dag rijden en meer dan het dubbele van de gemiddelde woon-werkafstand van 22,6 kilometer in ons land (cijfers volgens CBS).

Laadtijd

De laadtijd is afhankelijk van de laadsnelheid. Met de optionele 7,4 kW-lader is het mogelijk om de batterij in minder dan twee uur volledig op te laden. Standaard is een 3,7 kW-lader.

Opel Grandland X Hybrid

Hybrid en Sport

Naast Electric zijn er nog twee rijmodi: Hybrid en Sport. In Hybrid wordt automatisch de efficiëntste aandrijfvorm gekozen. In Sport laat de Opel Grandland X Hybrid zich van zijn krachtigste kant zien. Hij sprint in deze Sport-modus in 8,9 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 225 km/u.

Elektrificatie-offensief

Met de nieuwe Grandland X Hybrid zet Opel opnieuw een stap in zijn elektrificatie-offensief. De eerste elektrische bedrijfswagen, de Opel Vivaro-e, komt in de loop van 2020. Volledig elektrische versies van de Combo Life, Combo Cargo en Zafira Life volgen in 2021. Vanaf 2024 is er van alle Opels een geëlektrificeerde versie.