Home

Grip op de zaak met IntelliGripOpel Grandland X met slimme adaptieve tractiecontrole

Opel Grandland X met IntelliGrip

Wist je dat onze Opel Grandland X uitgerust kan worden met slimme IntelliGrip adaptieve tractiecontrole? Met dit systeem heb je altijd grip op de zaak.

Opel Grandland X met IntelliGrip

Selecteer gemakkelijk de modus

IntelliGrip adaptieve tractiecontrole bewijst zijn waarde vooral bij gladheid en op onverharde wegen. Het aansturen van het systeem is heel eenvoudig. Op de middenconsole zit een speciale draaiknop waarmee je de gewenste instelling selecteert die bij het soort ondergrond past. Vervolgens doet de elektronica al het werk. De verdeling van aandrijfkracht naar de voorwielen wordt aangepast en de instellingen van het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP worden aan de omstandigheden aangepast.

Opel Grandland X met IntelliGrip

IntelliGrip heeft vier modi:

Normaal/verharde weg: de ‘Normal mode’ is de standaardinstelling bij het starten van de Grandland X. ESP en tractiecontrole zijn dan gekalibreerd voor normale rijomstandigheden, op de snelweg of landelijke wegen.

Sneeuw: de ‘Snow mode’ zorgt voor optimale grip op bevroren en besneeuwde wegen en is actief bij snelheden tot 50 km/u. De tractiecontrole remt een eventueel doorslippend voorwiel af en brengt meer aandrijfkracht naar het andere wiel. Ideaal om bij de volgende russische beer toch veilig naar kantoor te rijden.

Modder: de ‘Mud mode’ laat juist meer wielslip toe om modder uit het profiel van de band van het doorspinnende wiel te ‘slingeren’, zodat die weer grip krijgt. Tegelijk gaat de meeste aandrijfkracht naar het wiel met de meeste grip. Deze stand is actief bij snelheden tot 80 km/u.

Zand: de ‘Sand mode’ laat een kleine hoeveelheid gelijktijdige slip toe op beide voorwielen, teneinde het risico van wegzakken in los zand te verminderen. Hiermee rijd je met gemak de zandbak van je kids uit.

Opel Grandland X met IntelliGrip

Motoren

IntelliGrip is beschikbaar voor alle motoren van de Grandland X en maakt onderdeel uit het van het optionele All Road-pakket. Dit pakket bestaat verder uit 18-inch lichtmetalen wielen in vijfspaaks design en uit speciale ‘modder & sneeuw’-banden op de uitvoeringen Business Executive, Innovation en Ultimate. Meer weten over de Grandland X? 

Opel Grandland X met IntelliGrip