Home

De media over de Grandland X UltimateNieuwe topdiesel en -uitvoering vallen in de smaak

Opel Grandland X Ultimate

Er is een nieuwe topversie van de Opel Grandland X: de Ultimate. Ook is er een nieuwe 2.0 CDTi-dieselmotor met 177 pk. Reden genoeg om de pers kennis te laten maken met beide noviteiten. We zetten enkele bevindingen op een rij.

Dutch Cowboys

“Als je al eerder met een handgeschakelde 1.6 diesel hebt gereden is de overstap naar de beduidend zwaardere 2 liter met een automaat echt een groot verschil. Het is dezelfde auto maar eens te meer blijkt dat de motor en versnellingsbak echt een verschil kunnen maken in rijbeleving. Alles rijdt net even anders, dit soort motoren in combinatie met een automaat rijden nu eenmaal uitermate rustig en relaxt, je hebt meer vermogen en ook dat voel je echt.” LEES DE COMPLETE REVIEW.

Opel Grandland X Ultimate

AutoRAI.nl

“Direct bij het instappen is duidelijk dat de Opel Grandland X Ultimate weinig te wensen overlaat, vooral als je kiest voor lederen bekleding. Dat kost je 1.999 euro extra, maar dan krijg je ook stoelverwarming, stoelventilatie en een elektrisch verstelbare bestuurderstoel. De standaard aanwezige AGR-stoelen zitten trouwens fantastisch. De uitvoering Ultimate is leverbaar in combinatie met alle motoren van de Opel Grandland X. Nieuw is de 2.0 CDTI dieselmotor met 130 kW (177 pk) en 400 Nm koppel gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Deze functioneert feilloos, zonder haperingen en zonder vertraging. Hij schakelt bijna net zo snel als een automaat met dubbele koppeling, maar zonder dat nerveuze bij het wegrijden vanuit stilstand. In combinatie met de grote hoeveelheid trekkracht van de nieuwe dieselmotor resulteert dat in een bijzonder soepel en comfortabel rijgedrag.” LEES DE COMPLETE REVIEW.

Opel Grandland X Ultimate

AutoZine

“Omdat Opel sinds de introductie van de Grandland X voornamelijk zeer rijk aangeklede uitvoeringen verkocht, is de Grandland X nu in een nog luxere versie leverbaar. De "Ultimate" gaat zowel qua uitstraling als uitrusting een flinke stap verder dan voorheen. Tijdens de proefrit wist de Ultimate moeiteloos te overtuigen als topmodel. Het Ultimate-uitrustingsniveau is te combineren met alle motoren, maar speciaal voor de Ultimate is er ook een nieuwe dieselmotor leverbaar. Deze 177 pk sterke dieselmotor weet de hele auto, samen met de al even nieuwe achttraps automaat, naar een hoger niveau te tillen. Kortom: de Grandland X is nog grootser en nog meeslepender dan voorheen.” LEES DE COMPLETE REVIEW.

Auto Review

“Met zijn schone en 177 pk sterke diesel, 8-traps automaat en luxe interieur biedt deze Opel Grandland X vrijwel alles wat het hartje van de verwende crossover rijder begeert.”

FemmeFrontaal

“Steeds meer modellen hebben een tweekleurige carrosserie, zo ook de Grandland X: een zwart dak en een andere kleur voor de rest van de auto. Dat geeft de auto net wat meer persoonlijkheid. De Ultimate-versie heeft 18-inch lichtmetalen velgen en een Denon Premium Sound System. Nog een optie van de Grandland X waar wij erg over te spreken zijn, is het grote glazen panoramadak. Dit geeft een ruimtelijk gevoel, laat veel licht door en is erg stijlvol.” LEES DE COMPLETE REVIEW

Opel Grandland X Ultimate