Home

Uniek: diverse Opels GT bij elkaarOpel GT bestaat 50 jaar in 2018

Opel GT

De Opel GT is dé iconische sportauto van Opel. In 2018 is de Opel GT extra bijzonder, want de tweezitter bestaat dit jaar alweer 50 jaar. Om dit te vieren nam Opel deel aan de zevende editie van de Bodensee Klassik-rally met niet één, twee of drie GT’s. Nee, Opel haalde er in totaal vijf bij elkaar. Uniek!

180 klassieke auto’s

Heel uniek zelfs, want de Opel GT is tegenwoordig best zeldzaam. Je ziet om deze reden zelden meerdere Opels GT bij elkaar. Tijdens de Bodensee Klassik-rally konden duizenden bezoekers genieten van in totaal 180 klassieke auto’s, waaronder dus vijf klassieke Opels GT.

Opel GT

Zeshonderd kilometer

Tijdens de klassiekerrit reden deelnemers in vijf etappes in totaal zeshonderd kilometer. De route ging van Bregenz naar het hooggebergte van Tirol. Een prachtige route vol met schitterende bochten en vergezichten.

Beetje jaloers

Een van de bestuurders van de vijf Opels GT was acteur Ludwig Trepte. Deze Berlijnse acteur reed in een Opel GT 1900 uit 1969. Je kan Trepte kennen van zijn rol in de film ‘Generation War’. Ludwig: “Ik ben geboren in 1988 en om eerlijk te zijn kan ik best een beetje jaloers zijn als ik zie dat de GT nu nog even cool is als in de jaren zeventig, ondanks dat hij bijna twintig jaar ouder is dan ik.”

Opel GT

GT fascineert

Ook racelegende Joachim Winkelhock, Opel-ambassadeur en voormalig DTM-coureur, kroop achter het stuur van een Opel GT uit 1969. “De GT fascineert mij elke keer weer. Je voelt je direct één met de auto. Hetzelfde gevoel dat ik ervaar als ik aan het racen ben”, aldus Joachim.

Opel GT

Opel GT

Opel GT

Opel GT

Opel GT