Home

Opel GT X Experimental in BrusselBijzonder studiemodel was te zien in Brussel

Opel GT X Experimental in Brussel 2019

De 2019-editie van Het Autosalon – ook bekend als de Brussels Motor Show - is inmiddels weer afgelopen. Opel presenteerde er niet alleen de compleet nieuwe Zafira Life, maar ook een oude bekende: de Opel GT X Experimental. Een impressie.

Voorproefje

Het Autosalon 2019 trok een recordaantal bezoekers. Dik 440.000 mensen hebben de beurs in de periode van 19 tot 27 januari bezocht. Op de Opel-stand was het bijzonder druk. Niet alleen vanwege de nieuwe Zafira Life, maar ook door de GT X Experimental: een conceptauto die een voorproefje geeft van hoe Opel-modellen er in 2025 uit kunnen zien.

Opel GT X Experimental in Brussel 2019

SUV

De GT X Experimental is een slechts 4,06 meter lange, volledig elektrische, compacte vijfdeurs SUV. Dat Opel voor een SUV kiest, is niet voor niets. SUV’s zijn immers de populairste modellen en Opel wil dergelijke modellen bereikbaar maken voor een groot publiek. Maar daarvoor moeten SUV’s ook efficiënter zijn dan ooit. Daarom is de Opel GT X Experimental gebouwd rond een lichtgewichtstructuur, is hij compacter en voorzien van 17-inchwielen die veel groter lijken – voor optimaal rijcomfort, maar ook voor een spannende uitstraling

Draadloos opladen

De GT X Experimental is zoals gezegd een volledig elektrische auto, voorzien van een compacte 50 kWh lithium-ion-batterij van de nieuwste generatie, met de mogelijkheid van inductieladen. Met dat laatste kan de auto op een inductieplaat gereden worden, waarbij de auto draadloos wordt opgeladen.

Opel GT X Experimental in Brussel 2019

Vizor en kompas

Qua technologie is deze conceptcar van Opel dus best interessant. Maar ook het design mag er zijn. De GT X Experimental heeft de nieuwe designtaal van Opel. Kijk daarbij vooral naar het frontdesign, want dat ga je in de toekomst vaker terugzien op modellen van Opel. Voor meer informatie over het design, lees je dit achtergrondverhaal over de Opel ‘Vizor’ en het Opel-kompas.