Nieuwe Opel Insignia is heel veiligEuro NCAP beoordeelt Insignia als superveilig

Opel Insignia Euro NCAP

Botsproeveninstituut Euro NCAP is eruit: onze nieuwe Opel Insignia is bovengemiddeld veilig. Zowel de Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer zijn daarom bekroond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. Veiligheid gegarandeerd dus! Dat is een fijne gedachte toch?

Uitstekend veiligheidsrapport

Onze Insignia behaalde in alle veiligheidscategorieën – bescherming van volwassenen, bescherming van kinderen, voetgangers en Safety Assist - de topscore van vijf sterren. Dat is een rapport waarmee je thuis kan komen. Om het even in cijfers uit te drukken: bescherming van volwassen werd beoordeeld met een score van 93 procent! Bescherming van kinderen, voetgangers en Safety Assist kregen een score van 85, 78 en 69 procent. Al met al goed voor de topscore van vijf sterren.

Opel Insignia Euro NCAP

Video: crashtest Opel Insignia

Bekijk hieronder de veiligheidsprestaties van onze nieuwe Insignia of klik hier indien de video niet zichtbaar is.

Actieve aluminium motorkap

Euro NCAP was vooral te spreken over de actieve aluminium motorkap die zich bij een aanrijding in milliseconden in een hogere positie verplaatst, waardoor de afstand tussen de motorkap en harde motoronderdelen groter wordt. Dit komt de voetgangersveiligheid ten goede.

Opel Insignia Euro NCAP

Automatic Emergency Braking

Ook Automatic Emergency Braking wordt geroemd. Dit systeem herkent zowel voetgangers als voertuigen en werkt volgens Euro NCAP goed. Bij snelwegsnelheden presteert het zelfs uitstekend. Ongelukken werden vermeden of verzacht. En dat is natuurlijk de bedoeling.

Opel Insignia Euro NCAP

Te veel om op te noemen

Natuurlijk heeft onze nieuwe Opel Insignia nog veel meer veiligheidssystemen. Denk aan de slimme IntelliLux LED® matrixverlichting, een head-up display, Adaptive Cruise Control (ACC) met automatische noodremassistent, Lane Keep Assist met Lane Departure Warning en nog veel meer. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Wil je meer weten over de nieuwe Opel Insignia? Dat kan! Klik hier voor de Insignia Grand Sport en hier voor de Insignia Sports Tourer.

Opel Insignia Euro NCAP