Home

Opel Insignia (GSi) in het nieuwScherpe lijnen, krachtige motoren, opzwepend rijgedrag

Opel Insignia 2020

De Opel Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer zijn opgefrist. Dan mag de Insignia GSi natuurlijk ook niet ontbreken. Op de Autosalon van Brussel (9-19 januari 2020) beleeft de nieuwe Opel Insignia GSi zijn wereldpremière. Dit moet je weten over de topversie in de Insignia-familie.

Aarodynamica optimaliseren

In Brussel beleven ook de nieuwe Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer hun debuut. Die zijn slimmer, efficiënter en zuiniger dan ooit. Door de aerodynamica te optimaliseren dankzij toepassing van een actieve grille met afsluitbare lamellen, is het brandstofverbruik met 18 procent teruggebracht.

Opel Insignia

168 LED-elementen

Het interieur is van een nog hoger niveau met als highlight: de ergonomisch gecertificeerde AGR-stoelen met veel comfortfuncties die nu verkrijgbaar zijn met keuze uit verschillende bekledingsstoffen, waaronder leder en alcantara. Nog een noviteit: de adaptieve IntelliLux LED Pixel Light verlichting, bestaande uit 168 LED-elementen waarmee de lichtbundel nog sneller reageert en nauwkeuriger kan worden aangepast om tegemoetkomend verkeer niet te verblinden.

Opel Insignia

Insignia GSi

Maar nu weer even naar de Insignia GSi, want die auto is echt bedoeld voor de liefhebbers. Hij heeft bijvoorbeeld een extra sportief onderstel met vierwielaandrijving (AWD) met torque vectoring voor perfecte vermogensafgifte. Hij wordt aangedreven door een 230 pk (169 kW) sterke 2.0T turbobenzinemotor met maximaal 350 Nm aan koppel. Schakelen gebeurt met een razendsnelle negentraps automaat.

Opel Insignia

Andere motoren

De Opel Insignia wordt ook geleverd met een 1,4-liter benzinemotor met 145 pk (107 kW) en de 1,5-liter dieselmotor met 122 pk (90 kW). Er is ook nog een 2,0-liter turbobenzinemotor met 200 pk (147 kW). De 2,0-liter benzineversies zijn de eerste Opel-motoren met cilinderuitschakeling, waarbij bij lage belasting twee cilinders worden gedeactiveerd dankzij de variabele nokkenas.

Opel Insignia

Opel Insignia