Home

Een Opel Insignia Exclusive bestellenEen bijzonder proces

Opel Insignia Exclusive

Met Opel Exclusive is het mogelijk om de nieuwe Insignia Grand Sport, Sports Tourer of Country Tourer een geheel eigen kleur te geven en je auto aan te kleden met exclusieve wielen, lederen interieurafwerking en stijlelementen. Maar hoe verloopt zo'n bestelproces? Dat leggen we graag even uit.

Opel Insignia Exclusive

15 Opel Exclusive kleuren

Van je auto - in dit geval de Insignia - een persoonlijk visitekaartje maken is met Opel Exclusive kinderspel. Om de kleurkeuze eenvoudiger te maken heeft Opel Exclusive al vijftien speciale, exclusieve kleuren samengesteld, als aanvulling op de tien standaard Insignia-kleuren. Er is keuze uit de Exclusive-kleuren Pure Black, Racing Grey, Light Champagne, Scorpio Grey, Tabacco Brown, Electric Yellow, Darksea Blue, Shiny Grey, Tornado Blue, Power Blue, Panther Black, Greenery, Dynamic Orange, Vanity Red en Glory Red en ze hebben allemaal een meerprijs van €2.499,-.

Een eigen kleur kiezen kan ook

"Maar ik wil een eigen kleur kiezen", horen we je denken. Dat kan! Voor € 3.999,- is het mogelijk om helemaal zelf een kleur samen te stellen. Niet schrikken, maar er zijn maar liefst 16 miljoen mogelijkheden. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit vier verschillende laksoorten.

• Metallic: bevat aluminiumdeeltjes in diverse grootten.
• Parelmoereffect: bevat minutieuze fragmenten van gemalen mica of aluminiumdeeltjes.
• Solid finish: voor een bijzonder sterke, effen tint, zonder additieven.
• Getinte blanke lakafwerking: de laatste blanke laklaag is licht gekleurd waardoor de lak een intensieve en briljante diepte heeft.

Bijzonder bestelproces

Wie een eigen kleur kiest, komt terecht in een bijzonder bestelproces. De eerste stap is een bezoek aan de Opel dealer, zoals je normaal gesproken ook zou doen. Het verschil is dat je als klant bij de dealer een kleurmonster in de vorm van een foto, kleurcode of voorwerp aan de verkoopadviseur geeft om het bestelproces van een Insignia Exclusive in gang te zetten.

Opel Insignia Exclusive

Opel Insignia Exclusive

Dompelbad

Als de dealer een kleurmonster heeft, kan de productie van je unieke Insignia starten. Net als de reguliere Insignia bouwen we bij Opel ook de Insignia Exclusive in de fabriek in Rüsselsheim. Na een duik in het dompelbad in de spuiterij, waar de basislaag wordt aangebracht, wordt de carrosserie van de Insignia Exclusive tijdelijk verwijderd van de reguliere productielijn.

Schaalmodel

De Exclusive-experts zijn ondertussen al aan de slag gegaan. Zelfs weken voordat ze daadwerkelijk de carrosserie aanraken, zijn ze al begonnen met het ontwikkelen van de kleur van de auto. Geleidelijk aan wordt er gezocht naar een match met de gewenste kleurvoorkeur van de klant. Zodra de experts klaar zijn, ontvangt de klant een kleurstaal in de vorm van een 15 centimeter lang schaalmodel. Ben je tevreden? Dan wordt er ongeveer 9 kilogram van de lak gemaakt. Dit is meer dan genoeg lak om de carrosserie, de dakantenne, spiegelkapbehuizing en andere onderdelen van de gekozen kleur te voorzien.

Opel Insignia Exclusive

Opel Insignia Exclusive

Opel Insignia Exclusive

Opel Insignia Exclusive

Persoonlijk ‘kleur-ID’

De precieze kleurformule wordt gearchiveerd en je ontvangt als klant een persoonlijk ‘kleur-ID’. Dit kan ook gevonden worden in de auto, mocht de lak opnieuw nodig zijn in de toekomst. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je schade rijdt en dan is het wel zo fijn dat de kleur opnieuw gemaakt kan worden.

Speciaal gevoel

Zodra alle onderdelen gespoten zijn, keert de carrosserie terug naar de assemblagelijn. De Insignia Exclusive wordt vervolgens volledig afgebouwd in een met computers gecontroleerd proces. Daarna gaat de auto richting koper, misschien wel jou? Binnen mum van tijd staat je persoonlijke visitekaartje op wielen thuis op de stoep. En dat geeft toch wel een heel speciaal gevoel.

Meer weten over Opel Exclusive? Op deze pagina vertellen we je er graag meer over.

Opel Insignia Exclusive

Opel Insignia Exclusive

Opel Insignia Exclusive