Home

Nieuwe infotainment debuteert in Opel InsigniaMultimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen

Opel Insignia met Multimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen

Opel werkt achter de schermen hard aan nieuwe infotainmentsystemen. De Opel Insignia krijgt als eerste deze nieuwe Multimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen met online diensten. Dit zijn superslimme infotainmentsystemen met de uitstraling van een tablet.

Opel Insignia met Multimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen

Vijf gebruikers

Met de nieuwe Multimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen met online diensten is Opel klaar voor de volgende fase van connectiviteit en in-car entertainment. De systemen zijn state-of-the-art op het gebied van functionaliteit, maar ook zeer intuïtief in gebruik. Daarnaast zijn er personalisatie-mogelijkheden voor wel vijf gebruikers! De voorkeuren per bestuurder zijn eenvoudig vast te leggen. Daarnaast kun je favoriete bestemmingen, playlists en points-of-interest opslaan in het persoonlijke profiel.

Opel Insignia met Multimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen

Driver Information Cluster

Uiteraard geven we de infotainmentsystemen een touchscreen (tot wel 8 inch in diameter!) en hebben we de displays zo fraai mogelijk vormgegeven. In de Opel Insignia is er nog een tweede display: het zogeheten Driver Information Cluster, geplaatst tussen de tellers. Ook dit display heeft een maximaal formaat van 8 inch en kan naar persoonlijke smaak worden ingedeeld. Optioneel is een head-up display zodat informatie – zoals navigatie-instructies en snelheidsborden – nog eenvoudiger kunnen worden afgelezen.

Opel Insignia met Multimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen

Apple CarPlay of Android Auto

De nieuwe Multimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen met online diensten zijn natuurlijk geschikt voor Apple CarPlay of Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland) alsook Bluetooth-connectiviteit en USB-technologie. DAB+ digitale radio is optioneel leverbaar.

3D-navigatie

Met Multimedia Navi Pro wordt het leven helemaal makkelijk. Dit systeem met 3D-navigatie heeft de unieke eigenschap om twee smartphones tegelijkertijd te koppelen. Daarnaast biedt het systeem connected navigatiediensten voor points-of-interest en bestemmingen, realtime brandstofprijzen, parkeerinformatie op de bestemming en online kaart-updates. Live Traffic is ook van de partij en houdt scherp toezicht op eventuele vertragingen. Zodra er vertraging op de route is, ontvang je een melding met de oorzaak van de vertraging en het advies om een efficiëntere route te nemen.

Opel Insignia met Multimedia- en Multimedia Navi Pro-systemen

’Home-screen’

De Human Machine Interface van zowel Multimedia als Multimedia Navi Pro is zo eenvoudig mogelijk ingedeeld. Zo blijven de icoontjes die direct toegang bieden tot de belangrijkste pagina’s (audio, telefoon, navigatie) altijd zichtbaar en ben je met één druk op de knop weer terug in het ‘Home-screen’. Het bedienen gaat zoals bij een tablet. Het systeem bedienen via knoppen op het stuurwiel van de Insignia kan ook. In het geval van Multimedia Navi Pro heb je ook nog spraakbediening.

Stay tuned!

Zoals gezegd krijgt de Opel Insignia – bestaande uit de Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer en GSi – als eerste Opel de nieuwe generatie infotainmentsystemen. De systemen verschijnen later dit jaar en in de loop van 2019 ook in andere modellen van Opel. Stay tuned!