Home

Parkeren kinderspel met nieuwe Opel InsigniaGeen parkeerstress dankzij automatische parkeerhulp

Opel Insignia inparkeren

Parkeren is misschien niet je meest favoriete onderdeel van autorijden. Daarom maken we parkeren bij Opel wel erg makkelijk. Helemaal in de nieuwe Opel Insignia. In ons nieuwe vlaggenschip is parkeren dankzij een slimme parkeerassistent kinderspel.

Inparkeermagie

Hoe het slimme inparkeersysteem van de Insignia werkt? We leggen het even uit. Diverse sensoren scannen hoe groot de ruimte is tussen geparkeerde auto’s, parallel naast de weg. Als die ruimte groot genoeg is voor de Insignia, geeft het systeem een seintje en kan de inparkeermagie beginnen. De auto stuurt zelfstandig het parkeervak in. Het enige wat jij moet doen is gas geven en remmen. Dat is alles. Handig he?

Opel Inparkeren

Een tweede kans bestaat niet

Opel heeft kosten noch moeite bespaard om het parkeerhulpsysteem tot in de puntjes uit te werken. Dat moet ook wel, want zodra de parkeerhulp geactiveerd wordt, moeten alle onderdelen op scherp staan. Een tweede kans bestaat niet. Parkeren moet zo snel mogelijk gaan, want verkeer ophouden wil je ook niet.

In harmonie

Het systeem doet een beroep op diverse onderdelen van de auto, zoals de remmen, de stuurinrichting en sensoren. In totaal zijn er twaalf sensoren, zes vóór en zes achter. Alles moet met elkaar in harmonie zijn, zodat de parkeermanoeuvre in één keer goed verloopt.

Video: Zo werkt het

Hoe leuk is dat?

In de toekomst worden onze parkeerhulpsystemen alleen maar slimmer. Autonome rijhulpsystemen bieden namelijk veel nieuwe mogelijkheden. De bestuurder kan in de toekomst zelfs gewoon uitstappen. Hoe leuk is dat? Je Opel rijdt dan helemaal zelfstandig het parkeervak in.

Hond

Vooral in grote steden heeft dat veel voordelen omdat je niet meer hoeft in of uit te stappen in krappe ruimtes tussen andere auto’s in. Parkeervakken kunnen zodoende veel smaller worden. Er passen dan meer auto’s in een parkeergarage. Met een app roep je je Opel op die dan netjes komt voorrijden, zoals een hond keer op keer netjes de bal terugbrengt.

Opel Corsa inparkeren

Een ‘match’

De nieuwe Insignia is niet onze enige auto die zelfstandig kan inparkeren. Ook Opel-modellen als de Corsa, de ADAM en de nieuwe Crossland X zijn leverbaar met Advanced Park Assist. Ook in deze auto’s zoekt het parkeerhulpsysteem naar een geschikte parkeerplek. Bij een ‘match’ kun je het stuurwiel loslaten. Alle aanwijzingen worden overzichtelijk weergegeven op het IntelliLink-display. De dode-hoekwaarschuwing houdt tegelijkertijd continu het verkeer op de andere rijstrook in de gaten en een symbool in de buitenspiegel waarschuwt je voor auto’s die je niet kunt zien. Wat is het leven toch makkelijk. En het wordt alleen maar beter en leuker.