Skip To Content
Home

Intelli-Lux LED-technologie: perfect zicht in het donkerHelder als daglicht

Opel Intelli-Lux LED-technologie

Het daglicht neemt de komende wintermaanden steeds verder af door de steeds lagere stand van de zon. Dat betekent dat automobilisten in de spits, op het drukste moment van de dag, in het donker rijden. Dankzij geavanceerde Intelli-Lux LED®-technologie van Opel heb je perfect zicht in het donker. In dit bericht gaan we wat dieper in op Intelli-Lux LED®-technologie.

Opel Intelli-Lux LED-technologie

Adaptieve, verblindingsvrije verlichting

Opel zag al vroeg het spreekwoordelijke licht door in te zien dat goed licht essentieel is voor de veiligheid op de weg. Opel levert al jaren vormen van slimme, adaptieve, verblindingsvrije verlichting in diverse modellen. De Intelli-Lux LED®-koplamptechnologie is beschikbaar in meerdere Opel-modellen, van de Corsa tot en met de Mokka, Insignia, Grandland en Astra.

Opel Intelli-Lux LED-technologie

Matrixverlichting

Even een korte terugblik: in 2015 introduceerde Opel de geavanceerde Intellilux LED Matrix-verlichting in de Opel Astra (Europees Auto van het Jaar 2016), waarmee de baanbrekende matrixverlichting zijn weg vond naar de compacte klasse. Inmiddels biedt Opel een volgende stap op het gebied van autoverlichting aan: Intelli-Lux LED® Pixel Light.

Opel Intelli-Lux LED-technologie

168 LED-elementen

Na de Opel Insignia en nieuwe Opel Grandland is ook de geheel nieuwe Opel Astra (optioneel) leverbaar met deze nieuwe generatie verlichtingstechnologie. Met in totaal 168 LED-elementen (84 per koplamp) zorgen de koplampen te allen tijde voor een nauwkeurig en vloeiend lichtpatroon, zonder andere weggebruikers te verblinden. Daarmee zet de nieuwe Astra de toon in zijn klasse.

Opel Intelli-Lux LED-technologie

Ultradunne koplampen

De ultradunne koplampen ‘snijden’ tegemoetkomende voertuigen binnen milliseconden en met uiterste nauwkeurigheid uit de lichtbundel. De overige gebieden blijven volledig verlicht met grootlicht.

Opel Intelli-Lux LED-technologie

Lichtbundel

Intelli-Lux LED®-technologie is nauwkeuriger en krachtiger en daarmee superieur aan xenon- of conventionele verlichtingssystemen. Zodra de auto de stad verlaat, schakelen de matrixkoplampen automatisch over op grootlicht en passen ze continu de lengte en de verdeling van de lichtbundel aan. Andere weggebruikers worden niet verblind, terwijl de rest van de weg en de omgeving fel verlicht blijft. De LED-segmenten schakelen automatisch weer in zodra het systeem geen lichten van andere voertuigen detecteert.

Opel Intelli-Lux LED-technologie

Objecten eerder zichtbaar

Dankzij Intelli-Lux LED® zijn objecten langs de weg ook veel eerder zichtbaar. Hierdoor hebben Opel-rijders meer tijd om te reageren, bijvoorbeeld als een dier onverwachts oversteekt. Behalve het verbeterde zicht en de optimale veiligheid dragen de Intelli-Lux LED®-koplampen ook bij aan een fraai uiterlijk. In de nieuwe Opel Mokka, Astra en Grandland vormen de koplampen een integraal onderdeel van het familiegezicht van de auto, de Opel Vizor.

Opel Intelli-Lux LED-technologie

LED-verlichting

Opel biedt vergelijkbare, efficiënte en moderne LED-systemen in andere modellen. Zo wordt de Opel Mokka standaard geleverd met een full-LED-systeem, waarbij zowel de koplampen als de dagrijverlichting, knipperlichten en achterlichten gebruikmaken van LED-verlichting. In de Opel Crossland zijn adaptieve full-LED-koplampen met bochtverlichting, grootlichtassistent en automatische afstandsregeling optioneel leverbaar. De ultramoderne LED-systemen van Opel zijn ook duurzamer en energiezuiniger dan conventionele koplampen, waardoor de CO2-uitstoot verder wordt verminderd.

Opel Intelli-Lux LED-technologie