Skip To Content
Home

Uitgelegd: Opel-kompas en Opel ‘Vizor’Een blik in de toekomst

Opel Kompas en Opel Vizor

Leuk toch, als iconische elementen uit het verleden een bron van inspiratie vormen voor een nieuwe designtaal? Precies dat gaat er gebeuren bij Opel. De Opel GT X Experimental concept heeft namelijk een aantal duidelijke designkenmerken die het gezicht bepalen van alle nieuwe modellen vanaf 2020.

Opel-kompas en Opel ‘Vizor’

We doelen op twee hoofdelementen: het Opel-kompas en de Opel ‘Vizor’. Beide kenmerken debuteerden op de eerste generatie Opel Manta. Ken je hem nog? Perfecte verhoudingen, strakke lijnen, lage taille, lange motorkap, een korte achterkant. Het was een geboren icoon en tegenwoordig een gewilde klassieker.

Opel Kompas en Opel Vizor 

Forse zwarte grille

En ken je het front nog: een forse zwarte grille over de volle breedte, de geïntegreerde dubbele koplampen en de chromen omlijsting? Die elementen vormden een bron van inspiratie voor de Opel-designers van nu. De koplampen vormen samen met de grille de horizontale lijn. Beide lijnen snijden elkaar precies bij het merklogo, de Opel Blitz. Precies dat ga je terugzien op toekomstige modellen van Opel.

Vleugelvormige signatuur

Je ziet het ook al bij de GT X Experimental, waarbij de horizontale lijn wordt gesymboliseerd door de typische, vleugelvormige signatuur van de Opel-dagrijverlichting. Aan de achterzijde tekent zich dezelfde designtaal af. Het logo van Opel als middelpunt, als kompas.

Opel Kompas en Opel Vizor

Merklogo

Maar er is meer, want naast het Opel-kompas ga je in de nabije toekomst ook kennismaken met de Opel Vizor. Dit is een toekomstig, beeldbepalend zwart gekleurd deel in het front waarin een zeer vooruitstrevend verlichtingssysteem en het merklogo zijn geïntegreerd. Dit is het gezicht van toekomstige modellen, waarbij deze niet - zoals bij de Manta - een functie heeft voor de koeling van de motor maar voor functies die van belang zijn voor toekomstige mobiliteit.

Opel Vizor

In het geval van de volledig elektrisch aangedreven GT X Experimental - met een 50 kWh lithium-ion batterij en een inductielaadsysteem - is de grille niet nodig voor de koeling. De Opel Vizor is het decor voor hightech, zoals camera’s en sensoren voor assistentiesystemen en autonome rijfuncties. In de Vizor brengen we ook de nieuwste LED matrix koplamptechnologie, de vleugelvormige dagrijverlichting en een met LED verlicht Blitz-embleem onder. De Vizor zal prijken op alle nieuwe modellen vanaf 2020. Mooi he, hoe het verleden en de toekomst met elkaar zijn verbonden?

Opel Kompas en Opel Vizor