Home

Unieke prijs voor Opel LaubfroschLaubfrosch valt in de prijzen tijdens Interclassics Maastricht 2019

 

Opel Laubfrosch - Interclassics Maastricht 2019

Niet alleen de nieuwe modellen van Opel winnen prijzen, ook auto’s uit de rijke historie staan regelmatig op het podium. Tijdens de klassiekerbeurs Interclassics Maastricht was de hoofdrol weggelegd voor de Opel Laubfrosch uit 1925. Die kreeg een prachtige bokaal van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC). De kleine, groene Opel was tijdens Interclassics namelijk de oudste auto van de clubstands.

Bijzondere groene laklaag

Dick Jetten van Opel dealer Auto Jetten in Cuijk is de trotse eigenaar van deze piekfijne, groene Opel. Auto Jetten verkoopt al sinds 1928 Opel en is daarmee een van de oudste Opel dealers van Nederland. Vier jaar eerder – in 1924- zag de kleine Opel 4 PS het levenslicht. Deze tweezitter kreeg al snel de bijnaam Laubfrosch, vanwege de bijzondere groene laklaag. Een leuke bijkomstigheid is dat de kleur groen in Duitsland voor geluk staat.

Opel Laubfrosch - Interclassics Maastricht

De erkenning die hij verdient

De Opel Laubfrosch stond aan de wieg van de Opel Astra. Het model werd in 1931 opgevolgd door de Opel 1,2 liter en die evolueerde uiteindelijk tot de Kadett. Het is een gegeven dat de Kadett aan de basis stond voor de eerste Astra die in 1991 op de markt verscheen. Deze belangrijke Opel Laubfrosch kreeg dus tijdens Interclassics de erkenning die hij verdient. Zou zijn groene laklaag dan echt geluk brengen?

Opel Laubfrosch - Interclassics Maastricht