Skip To Content
Home

Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021Scherpe prijzen en grote actieradius zorgen voor winst

Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021

Het Gouden Stuurwiel, ofwel ‘das Goldenes Lenkrad’, is een van de belangrijkste onderscheidingen in de Duitse autobranche. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door BILD am SONNTAG, sinds 2009 in samenwerking met AUTO BILD. Dit jaar mag de volledig elektrische Opel Mokka-e zich de winnaar noemen. Vorig jaar won al de Corsa-e. De Opel Mokka-e kreeg de meeste punten in de categorie ‘kleine auto’s’ en is het derde elektrische model van Opel dat de felbegeerde titel pakt. Eerder wonnen al de Ampera-e (2017) en dus de Corsa-e (2020).

Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021

Mokka-e maakt indruk

De Opel Mokka-e maakt indruk met zijn gedurfde en pure design, maar ook met zijn prestaties. Zo heeft hij dankzij de 50 kWh-accu een actieradius van tot wel 338 kilometer (WLTP). Met 100 kW snelladen is de batterij in slechts 30 minuten tot 80 procent op te laden, zodat ook nog langere ritten geen probleem zijn. De Mokka-e scoort ook punten met iets anders: zijn prijskaartje. Dat blijft namelijk aantrekkelijk, waarmee hij elektrisch rijden voor een grote groep bereikbaar maakt.

Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021

Pers en publiek

De winnaar van het Gouden Stuurwiel wordt bepaald aan de hand van een verkiezing onder de lezers van BILD am SONNTAG en AUTO BILD en een beoordeling door een jury van journalisten, coureurs en andere auto-experts. Het is dus echt een prijs van pers en publiek en daarmee een hele mooie waardering voor de winnaars.

Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021

19 eerdere Opel-winnaars

Het is niet voor het eerst dat Opel het Gouden Stuurwiel in ontvangst mag nemen. Sterker nog, het is alweer de negentiende keer dat een Opel het Gouden Stuurwiel krijgt toegekend. De eerste keer was al in 1978, toen de prijs nog maar twee jaar bestond.

Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021