Skip To Content
Home

Deze fraaie Opel Rekord C moet je zien!Een fraai stukje Opel-historie

Opel Rekord C 1900 Automatic

Over een fraai stukje Opel-historie gesproken: deze Opel Rekord C ziet er werkelijk gelikt uit. Neem gerust een kijkje naar deze smurfblauwe Opel Rekord C 1900 Automatic.

Grote jongen

Je kijkt naar een Opel Rekord C Sedan. De Rekord C kwam eind 1965 op de markt en was tot 1972 in productie. Met een lengte van 4,72 meter was de Rekord C een grote verschijning. Die lengte resulteerde ook in de nodige interieurruimte: zowel voorin als achterin kon je uitstekend zitten. De nieuwe Opel Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer zijn nog een maatje groter – respectievelijk 4.897 en 4.986 millimeter – en bieden nog meer interieurruimte.

Opel Rekord C 1900 Automatic

Carrosserievarianten

Opel heeft de Rekord C in diverse carrosserievarianten geleverd. Hij was er onder meer als coupe met hardtop, als Caravan (stationwagon) en als sedan zoals het exemplaar op de foto’s in dit artikel. Uiteraard was er een ruime keuze in uitvoeringen. De Rekord C op de foto’s is een luxueuze L-uitvoering. Luxemodellen waren eenvoudig herkenbaar aan de chromen wiel- en daklijsten, zwaarder tapijt, fraaiere interieurbekleding en meer opbergvakken.

Opel Rekord C 1900 Automatic

Toen al erg veilig

Veiligheid staat bij Opel hoog in het vaandel: nu, maar ook zeker toen. De Rekord C had bijvoorbeeld een gescheiden remsysteem, rembekrachtiging en schijfremmen op de voorwielen. Ook had de Rekord C kreukelzones om de energie die vrijkomt bij een eventuele botsing zo veel mogelijk op te vangen. Voor zijn tijd was de Rekord C een bijzonder veilige auto. En door de uitzonderlijk hoge bouwkwaliteit zijn er nog diverse Rekord C-modellen in goede staat te vinden.

Opel Rekord C 1900 Automatic

Ook andere merken

Van de Opel Rekord C zijn bijna 1,3 miljoen exemplaren gebouwd. Let wel: dit zijn alleen modellen met een Opel-logo, want de Rekord is ook door andere merken verkocht, denk maar aan de Holden Brougham en Chevrolet Opala die zijn afgeleid van de Rekord C.

Opel Rekord C 1900 Automatic

Opel Rekord C 1900 Automatic

Opel Rekord C 1900 Automatic

Opel Rekord C 1900 Automatic