Home

Opel steeds meer een wereldmerkIn steeds meer landen leverbaar

Opel Zafira Life Rusland

Opel-showrooms duiken in steeds meer landen op. Sinds enige tijd is Opel bijvoorbeeld terug in Rusland, maar er volgen meer landen in de toekomst!

Kaluga

De Grandland X en Zafira Life zijn onlangs gearriveerd bij een select aantal dealers in diverse Russische steden. Binnenkort start daar ook de verkoop van de Opel Vivaro. In tegenstelling tot de Opel Grandland X, die gebouwd wordt in het Duitse Eisenach, wordt de Opel Zafira Life geproduceerd in de fabriek in Kaluga, zo’n 200 kilometer ten zuiden van Moskou. Begin 2020 start hier ook de lokale productie van de Opel Vivaro bedrijfswagen.

Opel Rusland

Productaanbod vergroten

De terugkeer van Opel in Rusland is een belangrijke stap in Opels groeistrategie PACE!. Michael Lohscheller, CEO van Opel: “We zullen onze inzet in Rusland de komende jaren stap voor stap verhogen en ons productaanbod vergroten. Zo gaan we de komende tijd ten minste één belangrijk model per jaar introduceren. Zoals in elke markt, heeft winstgroei en een hoge klanttevredenheid topprioriteit.”

Opel Rusland

Elf dealers

Rusland is voor Opel een grote, strategisch belangrijke en aantrekkelijke markt met veel potentieel. Opel wordt in eerste instantie vertegenwoordigd door elf dealers in een aantal grote Russische steden, zoals Moskou, St. Petersburg, Stavropol, Rostov, Ryazan, Tyumen en Nizhny Novgorod. Dit aantal wordt in 2020 verdubbeld en in de toekomst nog verder uitgebreid.

Colombia en Ecuador

Opel zal zijn positie ook in Azië, Afrika en Zuid-Amerika versterken. Tegen 2022 worden meer dan twintig nieuwe exportmarkten aangeboord. Zo start Opel in 2020 bijvoorbeeld met de export van voertuigen naar Colombia en Ecuador. 

Opel Rusland