Home

Opel Senator A opnieuw in productieIn het klein natuurlijk

Opel Senator A

We hebben fantastisch nieuws: de Opel Senator A gaat opnieuw in productie. Maar dan wel in een kleinere schaal van 1 op 43.

Rembrandsilber

Het nieuwe schaalmodel van de Opel Senator A is uitgevoerd in Rembrandsilber, een soort gouden tint. Het is een model van Minichamps. De Senator A-miniatuur is tot in detail in het klein nagebouwd. Alles klopt. Daarnaast is het ook nog een heel betaalbaar schaalmodel. Hij kost 35,90 euro, inclusief BTW.

Opel Senator A

Zescilindermotoren

Van 1978 tot 1982 was de Senator A onderdeel van het modellengamma van Opel. Het was het luxepaardje van de Opel-familie met krachtige zescilindermotoren. Er werd zelfs een coupévariant van gemaakt: de Opel Monza. De Senator werd geproduceerd van 1978 tot 1994. Zoals je wellicht weet, volgde de Senator de Opel Commodore op.

Televisieprogramma

Saillant detail is dat het Britse televisieprogramma Top Gear lange tijd de stoelen van een Opel Senator heeft gebruikt van waaruit James May, Jeremy Clarkson en Richard Hammond hun autoshow presenteerden. Toen er een keer brand in de studio uitbrakt, zijn de stoelen verloren gegaan.

Opel Senator A