Home

Opel Vivaro-e HYDROGEN: tanken in 3 minutenOpel zet in op waterstoftechnologie

Opel Vivaro-e Hydrogen

Opel introduceert zijn eerste bedrijfswagen met waterstoftechnologie voor de massa. Maak kennis met de Opel Vivaro-e HYDROGEN, uitgerust met een plug-in brandstofcelaandrijflijn. De eerste exemplaren worden naar verwachting vanaf komende herfst geleverd.

Drie waterstoftanks

De Opel Vivaro-e HYDROGEN is gebaseerd op de batterij-elektrische Opel Vivaro-e met twee schuifdeuren. De plug-in brandstofceltechniek maakt gebruik van de bestaande tractiemotor onder de motorkap, terwijl het batterijpakket onder de laadvloer is vervangen door drie waterstoftanks met een druk van 700 bar.

Opel Vivaro-e Hydrogen

Tanken in drie minuten

De drie koolstofvezel tanks zijn in slechts drie minuten gevuld, waarmee de bedrijfswagen een afstand van 400 kilometer kan rijden (WLTP). Dankzij de slimme indeling zijn er geen additionele aanpassingen nodig, waardoor het laadvolume van 5,3 tot 6,1 m3 onveranderd blijft, afhankelijk van de gekozen lengtevariant. Opel biedt de Vivaro-e HYDROGEN aan met een lengte van 4,95 of 5,30 meter. Tegelijkertijd neemt het laadvermogen zelfs toe tot 1.100 kg.

Bijzondere techniek

Uniek aan de Vivaro-e HYDROGEN is dat je hem ook nog kunt opladen. De bedrijfswagen is namelijk uitgerust met een 10,5 kWh lithium-ion-batterij, geplaatst onder de voorstoelen. De plug-in oplaadfunctie maakt het mogelijk om de batterij op te laden bij een laadpunt, goed voor een batterij-elektrische actieradius van nog eens 50 km.

Opel Vivaro-e Hydrogen

Rüsselsheim

De Vivaro-e HYDROGEN wordt geproduceerd bij Opel Special Vehicles (OSV) in Rüsselsheim. Het wereldwijde Competence Centre for Hydrogen and Fuel Cells van moederbedrijf Stellantis is hier eveneens gevestigd.

Er komt nog meer!

De Opel Vivaro-e HYDROGEN is een aanvulling op de Vivaro-e en Combo-e als nieuwste lid van Opels emissievrije bedrijfswagenfamilie. Het volgende lid, de Opel Movano-e, volgt dit jaar. Dat betekent dat aan het einde van 2021 alle lichte bedrijfswagens van Opel zijn geëlektrificeerd. Vanaf 2024 biedt Opel ook een geëlektrificeerde versie van elke personenauto.