Home

Sneeuwpret tijdens Opel Winter ExperienceDriften in de sneeuw

Opel Winter Experience 2019

Wie droomt er niet van om met dik 260 pk over een bevroren circuit in Oostenrijk te driften? Opel maakt het mogelijk tijdens de Opel Winter Experience waar tien gelukkigen een ijskoude rijtraining kregen in de Opel Insignia GSi. En als klap op de vuurpijl was er ook nog een kleine verrassing.

Opel Winter Experience 2019

Deuk in het ego

Het lijkt zo makkelijk, dat rijden op ijs. Zeker met actieve vierwielaandrijving, tractiecontrole en ESP. Na twee oefenrondes achter de instructeur is het voor de deelnemers tijd om zelf het circuit op te gaan met de Opel Insignia GSi. Op het lange rechte stuk grijpen de vier wielen zich vast in het ijs, maar zodra de eerste bocht opdoemt, trappen veel deelnemers op de rem en glijden diverse Insignia’s richting de sneeuwmuur. De auto’s blijven heel, maar de ego’s lopen wat deuken op.

Opel Winter Experience 2019

Absolute rust is belangrijk

De instructeurs van Opel (zelf ervaren rallyrijders) benadrukken dan ook dat absolute rust en soepel sturen voorwaarden zijn voor het rijden op ijs. Na enkele oefenrondes weet menig deelnemer met hulp van de vierwielaandrijving, ESP en tractiecontrole een perfect rondje op het circuit te driften. De Opel Insignia GSi blijkt een ware attractie.

Opel Winter Experience 2019

Net een echte rally

Dan vraagt de instructeur om het ESP en de tractiecontrole uit te zetten. Met een simpele druk op de knop verandert de Insignia GSi in een totaal andere auto. Veel deelnemers reden al in de Sport-stand, maar dankzij het uitschakelen van de tractiecontrole en het ESP gaan nu alle remmen los. De Opel Insignia'slaten hun volle vermogen los en dankzij de opspattende sneeuw lijkt het alsof je naar een echte rally zit te kijken.

Opel Winter Experience 2019

Bizar, indrukwekkend en supergaaf

Na anderhalve dag rijden, glijden en driften is het tijd voor de verrassing. Twee echte Opel ADAM R2 rallyauto’s staan klaar voor de deelnemers. Dit kleine pretpakket is dankzij een 1,6-liter benzinemotor met 190 pk (140 kW) en een sequentiële versnellingsbak een echte uitdaging voor de deelnemers. “Bizar, indrukwekkend en supergaaf!”, zijn de reacties van de deelnemers na een rondje met de ADAM R2. Na twee dagen trainen krijgt elke deelnemer uit handen van de Opel Motorsport instructeur een officieel certificaat. Vanaf nu weten ze precies hoe ze moeten rijden als ze zich op glad ijs begeven.

 

Opel Winter Experience 2019

Opel Winter Experience 2019