Home

Opel Zafira Life: 12x veiligheidMPV met veel aandacht voor veiligheid

Opel Zafira Life

De geheel nieuwe Opel Zafira Life is de ultieme auto voor personenvervoer. Om die reden is er bij de Zafira Life extra veel aandacht gegeven aan het onderdeel veiligheid. De Zafira Life is uitgerust met diverse rijassistentiesystemen. Maar welke? En wat doen ze? We zetten er 12 op een rij, mét uitleg.

Veiligheidssystemen op een rij

1 - Lane Departure Warning: dit systeem waarschuwt je als je onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten.

2 - Vermoeidheidsassistent: dit systeem analyseert met behulp van de front-camera en de stuurbeweging continu je rijstijl en waarschuwt als het tijd is om een pauze te nemen.

3 - Adaptieve Cruise Control: dit systeem past de snelheid automatisch aan, aan die van de voorligger. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de afstand tot de voorligger.

4 - Verkeersbordenherkenning: dankzij dit systeem weet je altijd hoe hard er gereden mag worden op een weg.

5 - Head-up display: dankzij een Head-up display hoef je je ogen niet van de weg te houden. Op het display toont het systeem relevante informatie, zoals de snelheid, navigatie-instructies en de afstand tot een voorligger. Erg handig en veilig!

6 - Automatisch grootlicht: dit systeem schakelt volledig automatisch tussen grootlicht en dimlicht. Je kan dus altijd met grootlicht rijden, zonder dat andere bestuurders worden verblind.

7 - Airbags: de Zafira Life heeft airbags aan de bestuurders- en passagierszijde, hoofd- en zijairbags en gordijnairbags. Samen zorgen ze voor maximale bescherming bij een eventuele aanrijding.

8 - ISOFIX: alle zitplaatsen op de tweede en derde zitrij van de Zafira Life hebben ISOFIX-bevestigingspunten voor het eenvoudig en veilig plaatsen van een kinderzitje.

9 - Surround View achteruitrijcamera: de Zafira Life heeft meerdere camera's aan de vóór- en achterzijde zodat er een duidelijk beeld rondom de auto ontstaat. Het beeld wordt getoond op het display van het infotainmentsysteem in het interieur.

10 - Automatische noodrem-assistent: dit systeem komt in actie als je te dicht bij een ander voertuig of een voetganger komt. Dit systeem remt de MPV indien nodig automatisch af om een aanrijding te voorkomen.

11 - Dodehoekwaarschuwing: dit systeem attendeert de bestuurder op voertuigen die naderen in de dode hoek van de Zafira Life. Er verschijnt dan een symbool in de betreffende buitenspiegel. Dit systeem maakt inhalen en van rijstrook wisselen veiliger en minder vermoeiend.

12 - IntelliGrip-systeem: dit systeem heeft een draaiknop waarmee je verschillende rijstanden kan selecteren, zoals modder, zand of sneeuw. De auto past de aandrijving aan de hand van het type ondergrond aan voor extra veiligheid.

Opel Zafira Life

Opel Zafira Life

Opel Zafira Life

Opel Zafira Life

Opel Zafira Life

Opel Zafira Life

Opel Zafira Life

Opel Zafira Life

Opel Zafira Life