Skip To Content
Home

Opel is populair: groter marktaandeel in West-EuropaVooral Opel Corsa valt goed in de smaak

Opel vergroot marktaandeel West-Europa

Ondanks alle uitdagingen was 2021 best een goed jaar voor Opel. Terwijl de autoverkopen in het algemeen niet overhielden, wist Opel de verkopen juist te laten toenemen en het marktaandeel te vergroten. De officiële gegevens van de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) bevestigen dat. In West-Europa bedraagt het marktaandeel van Opel nu 4,3% en in Duitsland was het merk de grootste stijger van alle volumemerken.

Opel vergroot marktaandeel West-Europa

Opel Corsa is topscoorder

Vooral met de Opel Corsa en Mokka heeft het merk met de Blitz twee sterke spelers in huis. Vooral die eerste is een topscoorder. In Duitsland was de Corsa met 50.000 verkochte exemplaren zelfs de bestverkochte compacte auto. Het algemene marktaandeel van Opel in Duitsland is nu een mooie 6,2%. Met de nieuwe Opel Astra, Astra Sports Tourer en Grandland erbij heeft Opel ook goede verwachtingen voor het komende jaar.

Succes in het VK

Aan de andere kant van het Kanaal gaan de zaken ook goed. Hier was de Opel Corsa het afgelopen jaar zelfs de bestverkochte auto algemeen. Bovendien is Opel marktleider geworden in het segment van lichte bedrijfswagens. Dat is voor een groot deel te danken aan de Vauxhall Vivaro-e, de bestverkochte elektrische bedrijfswagen.

Opel vergroot marktaandeel West-Europa