Home

3, 2, 1, start!Productie nieuwe Opel Corsa van start

Opel Corsa productiestart in Zaragoza

Goed nieuws voor de fans van de nieuwe generatie Corsa: de productie is gestart in de fabriek van Groupe PSA in het Spaanse Zaragoza. Bij de productiestart was er hoog bezoek!

Hoog bezoek

Niemand minder dan Koning Felipe VI van Spanje woonde de productiestart van de zesde generatie Corsa bij in Zaragoza. Ook Carlos Tavares – de voorzitter van de raad van bestuur van Groupe PSA – en Michael Lohscheller, Opels CEO, waren te gast. Samen gaven ze in het bijzijn van diverse werknemers en speciale gasten het officiële startsein voor de productie van de nieuwe Corsa.

Vier kenmerken

Moderner, efficiënter, dynamischer en aantrekkelijker, dan zijn vier kenmerken van de nieuwe generatie Corsa. Ten opzichte van de vorige generatie is de nieuwe Corsa stukken lichter. De lichtste variant van de Corsa duikt zelfs onder de magische grens van 1.000 kilogram. Dat scheelt veel in de wegenbelasting!

Opel Corsa productiestart in Zaragoza

Benzine, diesel en elektrisch

Opel trapt af met de productie van de benzine- en dieselversies. Vanaf begin 2020 rolt ook de Corsa-e in Zaragoza van de band. De Corsa-e wordt de eerste volledig elektrische Opel die in Europa wordt gemaakt en heeft een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor, een actieradius van 330 kilometer (WLTP) en een vanafprijs van 30.999 euro.

Populair

Michael Lohscheller, CEO van Opel: “De Corsa is met een verkoopaantal van ongeveer 14 miljoen exemplaren in de afgelopen 37 jaar niet alleen een van de succesvolste modellen in de recente geschiedenis van Opel, maar ook een mijlpaal in ons elektro-offensief.”