Skip To Content
Home

5x reviews over nieuwe Opel Mokka-eWat vindt de media van de nieuwe Mokka-e?

Opel Mokka-e - reviews in Nederland

De Nederlandse pers heeft inmiddels uitgebreid kunnen rijden met de nieuwe, volledig elektrische Opel Mokka-e. Wat zijn de reacties op deze compacte vijfpersoons crossover van Opel? We zetten de reviews op een rij.

Autovisie

“Kijkend naar de concurrentie binnen en buiten het eigen concern, is de Mokka in elk geval redelijk geprijsd. De volledig elektrische versie die we (voorlopig) als enige konden proberen, is vanaf 34.399 euro rijklaar, waarmee de prijs mooi in de pas loopt met die van bijvoorbeeld de Hyundai Kona en Kia Soul. En wellicht belangrijker: hij is een paar mille goedkoper dan de Peugeot 2008 en DS 3 Crossback, die gebruikmaken van dezelfde techniek.” 

Autoweek

“De Opel Mokka is van voor tot achter nieuw en gebaseerd op hetzelfde platform dat binnen het Stellantis-concern ook gebruikt wordt voor auto’s als de Peugeot 2008 en Citroën C4. Voorin kun je prima zitten, meer dan genoeg hoofdruimte, armslag dik voldoende, stoel biedt zijdelings lekker veel steun. De gebruikte materialen voor de delen waarmee je in aanraking komt, die zijn goed voor elkaar. Interieur geeft een keurig afgewerkte indruk. Bediening van de auto vraagt om weinig gewenning.” 

TopGear.nl

“En hoe rijdt het dan? Bijzonder plezierig, eigenlijk. De zachte stoelen met stevige zijdelingse steun vallen meteen op bij het instappen en bij het wegrijden voel je dat het onderstel aangenaam gedempt is. Niet onnodig hard, zoals nu de trend is. De Opel Mokka-e is officieel een crossover, maar tijdens het rijden voelt het niet per se alsof je in een hoge auto zit. Waar het bandengeruis bij veel EV’s merkbaar aanwezig is (toegegeven: wij luisteren ernaar, maar in de praktijk staat de radio toch wel aan), is de Mokka-e lekker stil. Voor de cabine gebruikte Opel een beetje leer, een beetje alcantara en wat hip plastic met een koolstofvezelachtig patroontje.” 

AutoRAI.nl

“Lekker anders, dat is de nieuwe Opel Mokka. Als elektrische Mokka-e trakteer je jezelf op een comfortabel rijdende, onderscheidend vormgegeven compacte crossover met plaats voor vijf. Hij is stil, heeft fijn meubilair met goede zijdelingse steun (zittingen zijn wel wat kort), is rijk uitgerust en zoals altijd krijg je bij Opel veel spulletjes voor je euro’s. Dat is ook wat waard.” 

Autowereld.com

“De matcha green gespoten carrosserie springt bijna letterlijk in je oog! Zulke felle kleuren herinneren we ons vooral uit de seventies. En de walk down memory lane houdt aan. Want na de gefacelifte Crossland is de nieuwe Mokka de tweede Opel die de karakteristieke Vizor-neus krijgt. Die is losjes geïnspireerd op de Opel Manta A uit 1970. Het front oogt strak, mede doordat de 'grille' dicht is, ook bij de versies met verbrandingsmotor. Dankzij de Mokka-e wordt de keus aan relatief betaalbare elektrische auto's met een fatsoenlijke actieradius weer wat groter. De nieuwe Opel is de enige elektrische suv onder de 35.000 euro met een WLTP-bereik van meer dan 300 kilometer - 324 om precies te zijn. Afhankelijk van de omstandigheden, uiteraard.”