Skip To Content
Home

Staat je Opel wat langer stil?Handige tips op een rij

Opel

Door deze bijzondere periode werken we allemaal vaker vanuit huis en gaan we er minder op uit. Het komt daardoor voor dat een auto langer dan normaal stil staat. Hier wat handige tips op een rij om je Opel optimaal te onderhouden, ook als die even niet gebruikt wordt.

Let op de banden

Het is niet goed voor banden om ze lang op één positie stil te laten staan. Dit kan namelijk schade veroorzaken aan de bandenwand en het loopvlak. Het is dus raadzaam om de auto af en toe te verplaatsen zodat er ook druk komt op andere delen van het loopvlak. Gebruik je de auto langere tijd niet? Pomp de banden dan op tot ongeveer 3 bar (43 psi). Zo voorkom je bandenschade. Een week voordat je weer gaat rijden, verlaag je de bandenspanning tot het voorgeschreven niveau. De bandenspanningsreferentietabel vind je in de tankdop, op de sticker bij de instap of in de handleiding. Controleer de banden ook voor vertrek op eventuele slijtage. Want vergeet niet: de band is het enige contactpunt van de auto met het wegdek.

Opel Corsa

Controleer je voorruit

Staat je auto buiten? Dan is het verstandig om regelmatig even je voorruit te controleren. Na verloop van tijd komt er aardig wat stof, stuifmeel of ander vuil op te liggen. Is de vuillaag te dik, dan is het niet verstandig om dit schoon te maken met het ruitensproeiersysteem. Je ruitenwisserbladen kunnen dan beschadigen. Verwijder het vuil voor vertrek met een doek en ruitenreinigingsoplossing, dat is beter.

Parkeer de auto met een volle tank

Het is verstandig om je auto langere tijd te parkeren met een volle brandstoftank. Zo blijft je tank aan de binnenzijde in goede conditie. Bovendien loopt de motor weer soepel als je de auto weer gaat gebruiken.

Accu gezond houden

Staat de auto echt langere tijd stil, dan is het verstandig om de motor zo nu en dan even te starten – dit mag wettelijk gezien alleen buiten – of om de accu aan een druppellader te koppelen. Een druppellader laadt de accu op en ontlaadt de accu om hem in goede conditie te houden.

Airco controleren

Als de airco langere tijd niet gebruikt is, dan kunnen er luchtjes ontwikkelen in het aircosysteem. Gaan de luchtjes niet weg nadat de airco op volle kracht lucht door de ventilatieopeningen heeft geblazen, dan kun je de airco even laten ‘opfrissen’ bij de Opel-dealer. Een afspraak is zo gemaakt.