Home

Klinkend slotakkoord voor Timo van der MarelFraaie afsluiting van vier jaar Opel ADAM

Timo van der Marel in Opel ADAM R2

Ook al waren Timo van der Marel en zijn vaste co-pilote Rebecca van der Marel al 2019-kampioen in de RC4-klasse, ze hebben tijdens de laatste van het seizoen wel alles gegeven. En met resultaat: want tijdens de Condroz Rally - in de omgeving van het Belgische Huy - hebben ze de overwinning gepakt in de RC4-klasse.

Timo van der Marel in Opel ADAM R2

Continu competitief

De RC4-overwinning van Timo en Rebecca tijdens de Condroz Rally was de kers op de taart. Eerder stelde het duo het kampioenschap in deze klasse al veilig. Van der Marel wilde tijdens de laatste rally van het seizoen vooral bewijzen dat de Opel ADAM continu competitief is, ook in een intensieve tweedaagse rally die vanouds berucht is om zijn modderige en verraderlijk gladde tracks.

Timo van der Marel in Opel ADAM R2

Juiste mindset

“Het was eigenlijk de zwaarste rally van dit seizoen”, aldus Timo van der Marel. “Het vasthouden van de juiste mindset, als je het kampioenschap al op zak hebt, is al de eerste uitdaging. Dan is er nog een lastig parcours. Het is dan de kunst om uit de problemen te blijven en geen schade te rijden. Echt pushen lukte niet. Daarvoor waren de omstandigheden te wisselend. Soms had je grip, maar een eind verder was het wegdek heel glad. Het was continu opletten. Het lukte zondag om de voorsprong van 15 seconden op de nummer 2 vast te houden door de situatie goed te managen.”

Timo van der Marel in Opel ADAM R2

Verdienstelijke strijd met de Opel ADAM R2

De Condroz Rally vormde een perfecte afsluiting van rallyseizoen 2019, maar was ook direct het laatste optreden van de spectaculaire Opel ADAM R2. In die auto waren Timo en Rebecca van der Marel onoverwinnelijk. Het duo kan terugblikken op een prima seizoen en op een periode van vier jaar verdienstelijke strijd met de Opel ADAM R2. Timo: “Dit was een waardig afscheid van een mooie periode. Het ging crescendo. Eigenlijk hebben we in al die jaren maar één keer een technisch probleem gehad. De ADAM heeft zich bewezen als een uitstekende rally-auto. Wij danken het team, Opel en eenieder die dit mogelijk heeft gemaakt.”

Timo van der Marel in Opel ADAM R2