Home

Knap werk van Timo van der MarelWint 60ste editie Omloop van Vlaanderen

Opel ADAM R2

Knap werk van Timo van der Marel en co-pilote Rebecca van der Marel. Ze zijn de tweede seizoenshelft begonnen met een klinkende overwinning. Ze wonnen in de snelle Opel Adam R2 de Omloop van Vlaanderen.

Regen, regen en nog eens regen

De Omloop van Vlaanderen werd op 6 en 7 september verreden in het Belgische Roeselare. “Het was niet de moeilijkste rally van het jaar, maar door de omstandigheden wel de meest intense race”, zegt Timo. “Vrijdag ging het al vrij snel regenen en dat ging de hele avond door. We moesten veel in het donker rijden en het oude asfalt was vreselijk glad door de regen. Deze omstandigheden vind ik geweldig, van mij mag het altijd zo zijn.”

Opel ADAM R2

Drie compounds

Het wisselvallige weer maakte de bandenkeuze volgens Timo erg lastig. Er mogen maximaal tien banden gebruikt worden tijdens de rally. Het team heeft de keuze uit drie compounds: zacht, medium en hard. Ook mag het team de banden bijsnijden, zodat ze meer water afvoeren.

Opel ADAM R2

Klapper

Van der Marel: “Zaterdag kozen we een iets te zachte band en verloren we wat tijd in de openingsfase. We hebben vervolgens een gokje gemaakt door over te gaan op de harde band, terwijl er veel kans op regen was. Het bleef gelukkig droog en toen hebben we echt een klapper kunnen maken qua tijd. We konden vervolgens de rally rustig uitrijden.”

Opel ADAM R2

De volgende rally

Tijdens de rally leverde Van der Marel een spannende strijd met de Belg Gilles Pyck in diens Peugeot 208 R2. Toch won Van der Marel. “Gilles Pyck kent de omgeving goed, hij woont om de hoek. Hij heeft net als ons op de limiet gereden. Alleen hij maakte een paar foutjes en wij geen één”, besluit Timo die zich nu gaat richten op de voorbereidingen van de East Belgian Rally die op 27 en 28 september in het Belgische St. Vith verreden wordt.